Menu
Nieuws

Veiligheids event: hoe zorg je dat mensen je presentatie blijven herinneren

Binnenkort geef je een presentatie op een evenement over veiligheid. Spannend natuurlijk, en je wilt er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw woorden ook echt blijven hangen. Je twijfelt over de juiste aanpak, waardoor de nervositeit alleen maar stijgt. Om je hierbij wat op weg te helpen, zetten we in dit artikel een aantal goede tips voor je onder elkaar. Op deze manier zullen de mensen in het publiek zich jouw presentatie nog lang herinneren!

Inleiding, kern, slot

Allereerst is het erg belangrijk dat je presentatie goed is voorbereid, en sterk in elkaar steekt. Begin altijd met een korte, spannende inleiding, waarmee je de aandacht vangt en waarin je kort uiteenzet wat er in de rest van je presentatie zal volgen. In de kern moet je heel duidelijk je informatie selecteren en zo scherp mogelijk zien over te brengen.

Gebruik het slot om je conclusie nog eens te onderstrepen, en wees ook hier origineel en onderscheidend. Probeer je presentatie als een verhaal te brengen, niet te formeel, maar meer als een spannend relaas. Dit zal zonder twijfel focus en aandacht opleveren. Op YouTube staat een interessant filmpje van Nancy Duarte met ‘the secret structure of great talks’.

Gebruik ondersteund beeldmateriaal

Vaak is het zo dat door het gebruik van ondersteunende beelden, een verhaal makkelijker bij mensen blijft hangen. Zorg ervoor dat je spannend, opvallend en verfrissend beeldmateriaal selecteert dat je verhaal goed onderstreept.

Door beelden in te zetten, zal je ook zelf het gevoel hebben je vast te kunnen houden aan een duidelijke structuur. Dit zal je presentatie zeker ten goede komen.

Het juiste relatiegeschenk

Als je wilt dat mensen je bedrijfsnaam na de presentatie echt onthouden, dan is het geven van een origineel relatiegeschenk een super goede tip. Koppel het relatiegeschenk aan het thema van je presentatie, bijvoorbeeld een beugelslot van Slotenspeciaalzaak. Op deze manier benadruk je op een zeer eigenzinnige manier het thema veiligheid, en geef je ook nog eens een praktisch bruikbaar cadeau weg. Het onverwachte aspect van zo een geschenk zal je bedrijfsnaam absoluut op een positieve manier in het geheugen van de aanwezigen prenten.