Rubriek

Rotterdam

Rubriek

Zijn jullie toe aan even wat ontspanning binnen het team? Neem uw collega’s mee voor een gezellig bedrijfsuitje met spannende activiteiten in Rotterdam! Zo kunnen jullie ook het teamverband versterken en de stad Rotterdam gaan ontdekken.

Spannende activiteiten

VR Dinner game
De VR Mini Escape Game is een fantastische virtual reality experience in teamverband. Los met uw dinertafel bijvoorbeeld een moord op met behulp van VR, spannende props en verborgen boodschappen. Een baanbrekende ervaring waarbij communicatie en samenwerking cruciaal zijn. U speelt in teamverband tegen andere teams. Welke tafel lost de puzzels als eerste op?

iPad City Challenge
City Fun ten top! Met onze unieke iPad Challenge beleeft u een ongekend avontuur in de stad Rotterdam. Tijdens deze game gaat u met uw team en de iPad op pad. Samen met uw team probeert u binnen de tijd zoveel mogelijk bekende bezienswaardigheden te bezoeken in de stad. Een ludieke manier om de strijd met elkaar aan te gaan en tegelijk elkaar en de stad te leren kennen. Kan uw team het snelste de punten op de kaart vinden en de opdrachten uitvoeren? 

Plan hier uw volgende bedrijfsuitje met het team in Rotterdam!

Compleet uitje

Naast de unieke en spannende activiteiten die bij dit bedrijfsuitje zijn inbegrepen, maakt u het ook nog compleet met een smakelijk diner, overnachting in een 3-sterren hotel en de volgende dag ontbijt! Daarnaast hoeft u zelf aan niets te denken want vooraf wordt u geholpen met de organisatie én is er reisbegeleiding ter plaatse van het evenementenbureau met al meer dan 15 jaar ervaring.

Ongeveer 70% van de congresbezoekers in Nederland komt uit het buitenland. Tijdens het Rotterdam Associatie Symposium op 7 maart 2013, verzorgt Danaë Huijser, directeur van CMC -Culture & Management Consulting, de keynotesessie ‘Welke culturele verschillen spelen er tijdens mijn congres?’. Zij zal spreken over het omgaan met die cultuurverschillen. Haar conclusie: samenwerking met aliens is leuk en leerzaam.

Tijdens het Associatie Symposium Rotterdam komen ook andere actuele onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld: Kan een farmaceutisch bedrijf een congres zo maar sponsoren? Met welk geld doen we de eerste aanbetalingen?

Sprekers van onder andere KPMG, het NBTC en de Keuringsraad KOAG/KAG geven antwoord op verschillende vragen die spelen rondom de organisatie van een congres.

Het Associatie Symposium Rotterdam is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de verenigingsbranche en de wetenschappelijke sector en die nu of in de toekomst te maken krijgt met de organisatie van een congres. 

De bijeenkomst vindt plaats in het Onderwijscentrum Erasmus MC in Rotterdam en duurt van 08.30 tot 13.30 uur. Deelnemers kunnen zich gratis aanmelden via  http://www.rotterdam.info/conventions/onze-diensten/rotterdam-associatie-symposium/

Speciaal voor congresbezoekers lanceert Rotterdam Marketing de nieuwe restaurantgids Dining in Rotterdam. Met deze Engelstalige gids op zak vindt de zakelijke bezoeker makkelijker en sneller z´n weg in Rotterdam.

Dining in Rotterdam toont welke restaurants in de buurt van de hotels en congres- en vergaderlocaties liggen. Na een congresdag kunnen bezoekers aan de hand van keuken, prijs, capaciteit en locatie kiezen uit een selectie van zestig restaurants in Rotterdam. In de gids zijn ook de vervoersmogelijkheden naar alle locaties opgenomen.

Dining in Rotterdam wordt middels congrestassen verspreid onder congresgangers. Daarnaast kan de gids voorafgaand aan een congres ook naar de congresorganisator worden gestuurd zodat deze makkelijker een geschikte locatie voor een groepsdiner kan uitzoeken.

 

 

 

Aon Nederland heeft zijn sponsorrelatie met Concert- en congresgebouw de Doelen verlengd met twee jaar. Het bedrijf verbindt zich na drie jaar opnieuw als programmasponsor aan de Doelen. Steun van sponsors is voor de Doelen van groot belang, zeker in de huidige economische crisis en na de overheidsbezuinigingen op kunst en cultuur. Aon levert graag een bijdrage aan de culturele sector van Rotterdam en woont in de Doelen met hun cliënten concerten bij om de band met deze zakenrelaties te versterken.

Concert- en congresgebouw de Doelen is verheugd over het verlengde partnership met Aon. ‘Aon is sinds 2009 sponsor van de Doelen. Wij zijn heel blij dat Aon na een contractperiode van drie jaar heeft bijgetekend voor nog eens twee jaar’, aldus Gabriël Oostvogel, directeur-voorzitter van de Doelen. ‘Zeker gezien de huidige economische crisis en overheidsbezuinigingen op kunst en cultuur, heb je de steun van je bestaande sponsors heel hard nodig. Het is fantastisch dat Aon zich in deze roerige tijden wederom heeft gecommitteerd aan ons concertgebouw.’

Aon Nederland voelt zich verbonden met een Rotterdams icoon als de Doelen en is zeer enthousiast over de mogelijkheden die er zijn voor sponsors op het gebied van corporate hospitality. ‘Wij gaan de komende jaren een paar bijzondere concerten in de Grote Zaal van de Doelen bijwonen met onze relaties. Wij kunnen zo de band met cliënten versterken en hen een bijzondere ervaring aanbieden”, aldus Marc van Nuland, Directievoorzitter Aon Risk Solutions Nederland. “Het hoofdkantoor van Aon Groep Nederland is gevestigd in Rotterdam. Wij vinden het in het kader van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dan ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan de culturele sector in Rotterdam. Wij hebben gekozen voor een aantal culturele instellingen, waaronder de Doelen. En die blijven we trouw, ook in crisistijd.’

Meer informatie: DeDoelen.nl

Van dinsdag 27 t/m donderdag 29 november 2012 is Beurs-WTC Congress & Event Center vertegenwoordigd op de EIBMT in Barcelona. Op deze internationale toonaangevende vakbeurs doen ruim 3.700 internationale beslissers (meetingplanners) kennis op over de internationale MICE-industrie.

U vindt Beurs-WTC Congress & Event Center bij het Holland Meeting Point (standnummer J300). Graag ontmoeten zij u op de EIBTM! Wilt u tijdens de beurs op afspraak in contact komen met Beurs-WTC Congress & Event Center? Dan kunt u een afspraak inplannen via de EIBTM website of neem contact op via telefoon 010-405 4462 of e-mail congress@wtcro.nl.

Voor meer informatie: Wtcrotterdam.nl en www.eibtm.com

Janneke van Beuzekom is de nieuwe general manager van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. Ze volgt Max Hermers op die in oktober vertrok naar Hampshire Hospitality. Janneke van Beuzekom (33) heeft nu de dagelijkse leiding van het Parkhotel in Rotterdam. Voor haar nieuwe aanstelling leidde ze Bilderberg Hotel De Klepperman in Hoevelaken en Bilderberg Hotel De Buunderkamp in Wolfheze.

In Rotterdam volgt Beuzekom Max Hermers op die vorige maand de overstap maakte naar Eindhoven. Hij leidt daar nu in opdracht van Hampshire Hospitality het Holiday Inn en het Hampshire Crown hotel. Met haar 33 jaar is Van Beuzekom de jongste general manager binnen Bilderberg. Van Beuzekom is van plan om van het Parkhotel nog meer een begrip in Rotterdam te maken.

De functie van general manager omschrijft Van Beuzekom als de leukste baan die zij zich kan bedenken: ‘Het is strategisch en divers. Geen dag is hetzelfde omdat ik mij met alle facetten van het hotel bezighoud. Ik vergelijk mijn functie wel eens met het runnen van een groot huishouden.’

Ga voor meer informatie over Bilderberg Parkhotel Rotterdam naar: Bilderberg.nl/hotels/parkhotel-rotterdam/

Op woensdag 16 januari en donderdag 17 januari 2013 is het weer zover! Dan vindt hét netwerkgala plaats van Rotterdam! People’s Business. Hier draait het om netwerken, samenwerken en elkaar versterken. Deze formule, in combinatie met het nieuwe jaar, vormt een mooie aanleiding om uw relaties te ontmoeten.

Nodig al uw zakenrelaties uit in de markante en karakteristieke Beurshallen van Beurs-World Trade Center aan het Beursplein in Rotterdam; al jarenlang wordt de Beurs intensief gebruikt voor de nationale en internationale handel. Een mooiere setting kunt u uw zakenpartners niet bieden! Tijdens het netwerkgala zullen in de Beurshallen business units ingevuld worden met een diversiteit aan bedrijven waar circa 4.000 bezoekers elkaar ontmoeten.

Het netwerkgala People’s Business, dat wordt gehouden in het Beurs-World Trade Center Rotterdam, is een begrip binnen de regio Rijnmond. Met een focus op netwerken, samenwerken en elkaar versterken, vormt People’s Business een mooie aanleiding om in het nieuwe jaar relaties te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen. En daar is voldoende mogelijkheid toe, want jaarlijks trekt People’s Business meer dan 4.000 bezoekers!

Tijdens het netwerkgala zullen in de beurshal business units ingevuld worden door een grote diversiteit aan bedrijven waar management en directie elkaar ontmoeten. Ondernemend Rijnmond treft elkaar in ontspannen sfeer waarbij muzikale begeleiding en diverse optredens niet ontbreken!

Ga voor meer informatie naar: http://www.wtcrotterdam.nl/index.php?id=161

Vorig jaar werd People’s Business geopend door Jan Peter Balkenende. Na een muzikaal onthaal inspireerde hij de vele aanwezigen met zijn krachtige speech. Op woensdag 16 januari 2013 is deze eer aan Ivo Opstelten demissionair Minister Veiliheid en Justitie en voormalig Burgemeester van Rotterdam.

Op de eerste beursdag opent Beurs-World Trade Center om 16.00 uur haar deuren om de eerste gasten van People’s Business 2013 te verwelkomen. Om 17.00 uur heet John Kimmel, voorzitter van het Comité van Aanbeveling, iedereen van harte welkom. Direct aansluitend vindt de officiële opening plaats door Ivo Opstelten.

Bron: WTC Rotterdam

In het derde kwartaal van 2012 heeft Beurs Rotterdam N.V., eigenaar van het Beurs-World Trade Center, ruim 1.000m2 aan vrijgekomen kantoor- en winkelruimte verhuurd. De oppervlakte per verhuurd object varieert van 34m2 v.v.o. tot 340m2 v.v.o. Naast een keur aan nieuwe ondernemers in zowel de laagbouw als de hoogbouw van het Beurs-WTC hebben zich ook twee nieuwe winkeliers gevestigd.

Zara Home en YoYo! Fresh Tea Bar richten momenteel hun nieuwe panden in. Voor de Spaanse Zara keten is de Zara Home winkel aan de Coolsingelzijde van het Beurs-WTC de eerste Home vestiging in Rotterdam. De winkel speelt met haar assortiment in op woontrends.
YoYo! is momenteel al zeer succesvol op de Karel Doormanstraat, binnenkort opent zij haar tweede filiaal aan de Rodezandzijde van het Beurs-WTC. YoYo! schenkt bubbeltea, een trendy en populair drankje met haar oorsprong in Azië.

In het vierde kwartaal verwacht Beurs Rotterdam wederom een aantal mooie transacties te kunnen doen binnen haar kantooraanbod.

Bron: WTC Rotterdam

Op dinsdag 23 oktober jl. werd Rotterdam bezocht door 50 studenten van het NHTV Breda. De eerste stop was het Beurs-World Trade Center, waar zij kennis maakte met de locatie en een presentatie door Rotterdam Marketing ontvingen. De internationale studenten volgden een twee dagen durend programma in het kader van hun afstuderen. Op de tweede dag van het programma werden verschillende locaties in Rotterdam bezocht.

Beurs-WTC Congress & Event Center ontving de studenten in de Townhall Room, een ruimte met een prachtig uitzicht over Rotterdam en omstreken. Na een hartelijk welkom met koffie en gebak volgde het welkomstwoord door Beurs-WTC. Rotterdam Marketing presenteerde haar activiteiten, met name die voor de vergader- en evenementen industrie. De studenten kregen genoeg handvatten om hun opdracht af te ronden, namelijk het maken van een bid-book voor een evenement.

Bron: WTC Rotterdam.nl