Rubriek

Zakenreis

Rubriek

Niet alleen in Egmond aan Zee, ook landelijk en internationaal is Hotel Zuiderduin een begrip als het gaat om een aangenaam verblijf voor uw congres op een schitterende locatie.
Dat verblijf is nu nog aangenamer: zo ongeveer de gehele congreslocatie heeft een make-over ondergaan.

Hotel Zuiderduin heeft ervoor gezorgd dat zowel grotere groepen als kleinere gezelschappen zich hier erg prettig kunnen voelen. Groepen die komen voor een congres kunnen zich effectief scheiden van de toeristen.” Een voorbeeld: deelnemers aan een groot congres kunnen gebruik maken van een gescheiden deel van het parkeerdek, binnenkomen via een ‘eigen’ ingang en inchecken bij een aparte balie waarachter de organisatie een eigen tijdelijk secretariaat kan inrichten. Het congres zelf kan plaatsvinden in één van de grote plenaire zalen. Natuurlijk zijn er bij de zalen ook breakout-ruimtes, maar een pauze of kort overleg kan ook plaatsvinden in één van de prachtig vernieuwde lounges.

Uitstraling

Hotel Zuiderduin was al klaar voor zowel de particuliere als de zakelijke bezoeker, maar de volledige make-over zorgt ervoor dat de uitstraling van de openbare ruimtes meer dan prachtig geworden is.

“De eerste indruk voor uw congresdeelnemers ? Natuurlijk is het pand op zich al opvallend, maar als de deelnemers die binnenkomen nu de lounge zien, is hun eerste reactie vaak : wow!
Dan begint het verblijf toch al goed? En als ze dan zien dat zowel de zalen als het restaurant ook volledig gemoderniseerd zijn, hebben ze een complete beleving. En dat mag je toch ook verwachten van een ambitieuze congreslocatie?

www.zuiderduinzakelijk.nl

Maar weinig mensen weten hoe het precies zit als je voor je werk veel op pad bent in relatie tot wat aftrekbaar is. Soms gaat het hierbij over bedragen tussen de duizend en vijfduizend euro.

Bonnetjes bewaren


Voor de duidelijkheid; de reis- en verblijfskosten zijn slechts deels aftrekbaar. Als leidraad geldt dat alle kosten die benodigd zijn voor de uitoefening van je onderneming aftrekbaar zijn. Interessant natuurlijk, omdat aftrekbare kosten de winst uit de onderneming verlagen. Hoe lager de winst, des te minder aan inkomstenbelasting je hoeft te voldoen. Je dient de kosten wel aan te tonen en dus dienen bonnetjes te worden bewaard en moeten ze stuk voor stuk verwerkt worden in de winstberekening en aangifte inkomstenbelasting. Reis en verblijfskosten zijn kosten voor onder meer vluchten, openbaar vervoer, taxi’s, gebruik van een eigen auto of een vierwieler van de zaak, maaltijden en overnachtingen.

Slechts gedeeltelijk aftrekbaar


Er gelden beperkingen wat je af kunt en mag aftrekken, omdat uitgaven voor deze kosten volgens de wet voordelen in de privésfeer kunnen opleveren. Die beperkingen zijn geldig voor de inkomstenbelasting, maar ook voor de omzetbelasting. Voor deze belastingen gelden in samenhang weer hele andere regels. Volgens de wet mag een ondernemer die zakelijke kosten maakt, deze slechts gedeeltelijk aftrekken. Dit zijn kosten die je maakt in binnen- en buitenland voor voedsel, drank en genotmiddelen, representatie, congressen, seminars en studiereizen. Je mag slechts dat deel dat boven de 4.500 euro komt aftrekken. Je mag er ook voor kiezen om zo’n 80 procent van al deze kosten af te trekken. ZZP’ers en kleinere bedrijven kiezen hier meestal voor.

Toon het zakelijke karakter aan


Reizen en verblijven zijn niet aftrekbaar boven een bepaald maximumbedrag en boetes zijn al helemaal niet aftrekbaar. Voor reiskosten met een privé wagen mag je ook tot een bepaald maximum aftrekken. De spelregels die je aan moet houden, zijn dat je steeds het zakelijke karakter aan moet kunnen tonen. Vaak is het slim om de auto op de zaak te zetten. De kilometers die je dan maakt kan je ook aftrekken op de zaak. Vaak kan dit een groot deel van de kosten schelen en hier hangt uiteraard ook een belastingvoordeel aan. Maar hoe zit het met randzaken bij een auto zoals een verzekering? Een verzekering voor een auto is aftrekbaar wanneer deze zakelijk is afgesloten. Een voorbeeld van een dergelijke verzekering is een zakelijke autoverzekering van Centraal Beheer.

Op zakenreis? Goed voorbereiden is de boodschap!
Wanneer je op zakenreis moet voor je werk, vind je dit misschien niet zo fijn en was je liever thuis gebleven. Toch is het belangrijk natuurlijk. Wil je dan dat je reis zo vlot mogelijk verloopt? Bereid je reis dan zo goed mogelijk voor, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en zo verloopt alles net even vlotter. Hieronder kan je enkele tips doornemen over wat mee te nemen op je zakenreis.

Waarop letten tijdens je zakenreis?
Enkele zaken waar je zeker op moet letten tijdens je zakenreis, zijn de zaken die je hiervoor zeker moet meenemen op je reis. Hieronder dus enkele tips.

 • Logisch is natuurlijk om je portefeuille mee te nemen met je identiteitskaart, je rijbewijs, je kredietkaarten…Maar ook je gsm is hierbij zeker belangrijk.
 • Je kleding is ook niet onbelangrijk. Zorg dat je voldoende kledij mee hebt, maar zorg voor enerzijds makkelijke, casual kledij voor in het vliegtuig en voor chiquere kledij tijdens je zakenbespreking.
 • Moet je een presentatie geven op reis, vergeet dan zeker je informatie hierover niet. Deze staat meestal op een USB-stick, maar probeer ze toch ook maar uit te printen op papier, zodat je in het vliegtuig even kan werken hieraan. Wil je graag nog iets veranderen aan deze presentatie, neem dan zeker ook iets mee om te noteren.
 • Ook je laptop meenemen is zeker niet overbodig in het vliegtuig. Naast de zakelijke kant, kan je misschien ook gewoon even ontspannen met een filmpje bekijken op je laptop.
 • Een powerbank meenemen is ook steeds een goed idee, want batterijen van een gsm lopen nu eenmaal snel plat. Op cruciale momenten kan het dus heel handig zijn je gsm snel te kunnen opladen via de powerbank.
 • Een uitgeprinte versie van je hotelgegevens en dergelijke zijn altijd handig natuurlijk. Maar misschien kan je het deze keer ook dubbel afdrukken en dit al eens bekijken in het vliegtuig. Zo bespaar je je al heel wat tijd nadien, wanneer je alles nog zou moeten bestuderen.
 • Ga je met de auto naar Schiphol? Je auto kan je makkelijk langere tijd parkeren op P4. Je auto is op P4 Allrisk gedekt. Heb je eventuele schade aan je auto? Dit wordt dus vergoed. Een extra autoverzekering  is dus niet nodig,
 • Ga je naar een ver land waarvan je de taal niet goed kent, maar is het wel belangrijk voor je zaak? Herhaal dan wat belangrijke zinnen in het vliegtuig. Het is het moment om je goed voor te bereiden op je komende besprekingen!
 • Neem je iets in van medicatie? Vergeet deze dan zeker ook niet mee te nemen op je reis! In het buitenland is het niet altijd even makkelijk om je vertrouwde medicatie te vinden en te verkrijgen. Beter ben je hier dus zeer zorgvuldig mee!

Wanneer je rekening houdt met bovenstaande tips, dan zal je merken dat je reis al een stuk vlotter zal verlopen!

Wanneer je voor je werk op zakenreis gaat, dan wil je uiteraard dat alles vlot verloopt. Zo wil je uitgerust aankomen en wil je dat alles goed verloopt. Maar hoe doe je dit? En werken in het buitenland en verzekeringen, hoe werkt dit dan?

Korte zakenreis, wat meenemen?

Neem enkel de belangrijkste zaken mee, zo voorkom je dat je met een zware bepakking reist. Enkele van deze belangrijke zaken:

 • Kreukvrije kleding is steeds aangeraden, zeker wanneer je zakelijke meetings voor de boeg hebt. Zo zie je er toch steeds verzorgd uit. En vergeet niet om wat extra witte t-shirts in je tas mee te nemen voor die ene dag dat toch wordt gesport (of gemorst).
 • Wanneer je dan toch met het vliegtuig reist, en dit voor een lange afstand, doe dan het best comfortabele kleding aan en trek je ‘werkkleding’ pas aan wanneer je geland bent of wanneer je in je hotel bent. In sommige vliegtuigen is er zelfs een service aanwezig om je kleding te laten strijken. Dit is vooral het geval wanneer je business vliegt. Maar ook zakenhotels hebben vaak een was service en een strijkservice.
 • Belangrijke spullen, zoals geld, je laptop, je Ipad… Ook je USB stick met belangrijke informatie bewaar je beter goed in je tas. Voor de zekerheid kan je ook beter je belangrijke informatie ook bewaren op je mail of je computer als reserve..
 • Vergeet ook geen reisadapter mee te nemen op reis. Ook een powerbank en een speciale oplaadstekker kunnen heel handig zijn op reis!
 • Een uitgeprint reisschema is altijd handiger dan een versie op de mobiele telefoon
 • Als je kosten op reis vergoed worden door de firma, bewaar dan alle bonnetjes goed. Daarom neem je voor het gemak beter een enveloppe mee.
 • Heb je een goed idee voor je bedrijf, zorg dan dat je dit ergens kan noteren en neem dus een pen en papier mee.
 • Gebruik je tijd in het vliegtuig goed en neem wat boeken door die je kunnen helpen te verbeteren in je job. Door je drukke leven op het werk is hier vaak geen tijd meer voor. Dit is dus het ideale moment.

Wat mag je meenemen in je handbagage?

Wat je mag meenemen en wat niet op het vliegtuig, kan je lezen in de regels van de vliegtuigmaatschappij of bij de Rijksoverheid. Lees deze vooraf goed door, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Je eigen auto parkeren in Schiphol

Helaas is het niet goedkoop je auto te parkeren op de luchthaven van Schiphol, zeker niet voor een langere tijd. Kijk dus steeds goed vooraf waar je goedkoop kan parkeren in Schiphol voor een langere tijd.

Liever naar Schiphol met het openbaar vervoer? Wanneer je de trein neemt naar Schiphol, stap je zo de vertrekhal binnen. Heel handig dus, vooral wanneer je lang op reis gaat en het betaalbaar wenst te houden.

Autoschade

Als je er voor kiest om te gaan parkeren op Schiphol, let er dan op dat je alle spullen van waarde uit je auto haalt. De kans dat er wordt ingebroken is op die manier veel kleiner. Schade door andere variabelen, zoals inbraak, brand en hagel is gewoon verzekerd met de WA Plus en Allrisk autoverzekering. Wanneer iemand anders schade toebrengt aan uw auto, is het noodzakelijk om Allrisk verzekerd te zien. Een Allrisk autoverzekering afsluiten is in dat geval aan te raden.

Ook zijn er speciale manieren om te parkeren voor zakenreizen. Zo kan je vanaf 30 euro per dag parkeren. Wanneer je hiervoor kiest, dan parkeer je op loopafstand van de terminal: in P1 of P2. Maar je kan er ook voor kiezen om direct bij de vertrekhallen te parkeren.

Bron: Autoverzekering.nl

Wenen is door de Icca (International Congress and Convention Association) uitgeroepen tot beste congresstad.
Waar heeft deze stad dat onder andere aan te danken? Hieronder een paar redenen:

Internationaal
Wenen herbergt een groot aantal internationale organisaties, waardoor ze uitgegroeid is tot een gerenommeerde congresstad. Door de manier waarop Wenen is gebouwd, is het ook een stad die direct heel veel biedt. Het centrum is compact en de andere districten zijn makkelijk te bereiken met OV, in sommige gevallen zelfs te voet en uiteraard met een taxi.Hotels
Het hotelaanbod is van een hoog gehalte, waarbij ook hier geldt dat heel wat tophotels binnen het centrum liggen en zo gasten alle ruimte bieden optimaal van de stad te genieten. Niet voor niets is ook na het einde van de Koude Oorlog de populaire congresstad Wenen op dit gebied haar faam waar blijven maken.

Bereikbaarheid
Wenen is op verschillende manieren te bereiken. Uiteraard via de weg, maar ook comfortabel met de (nacht)trein. Het snelst en makkelijkst blijft echter het vliegen. Vliegtickets Wenen zijn goedkoop en bieden een directe vlucht. Het vliegveld is met zowel de shuttlebus als de metro direct met het centrum van de stad verbonden. Veel hotels liggen in de nabijheid van de metrostations, waardoor men nooit lang met bagage heeft te sjouwen.

Genoeg te beleven
Wenen is een stad vol verrassingen. Niet alleen wat betreft de goede – en gevarieerde keuken of de beroemde koffiehuizen. Ook het aanbod aan variété of een heerlijk avond in een van de wijnhuizen langs de Donau is aantrekkelijk. De kleine, typisch Weense, restaurants, Beisl genoemd, bieden vaak een werkelijk verrassend goede maaltijd aan. Plus, en dat is zeker bij de hectiek van een congres belangrijk, het een stad die rust uitstraalt.

Buitengoed Fredeshiem is een ideale locatie om te vieren, te leren, te genieten, te vergaderen, te ontspannen en om inspiratie op te doen. Alle deze elementen komen samen op Buitengoed Fredeshiem

Algemeen
Buitengoed Fredeshiem is een ideale locatie om te vieren, te leren, te genieten, te vergaderen, te ontspannen en om inspiratie op te doen. Alle elementen die nodig zijn voor een geslaagde (meerdaagse) vergadering, teambuilding of training komen samen op Buitengoed Fredeshiem: een bosrijke omgeving, het comfort en de aangename uitstraling van de accommodaties, de zorg waarmee u als gast wordt omringd èn de inspirerende inrichting van het 14 ha lommerrijke domein.

Accommodatie
Op Buitengoed Fredeshiem vindt u alle ingrediënten voor een geslaagd zakelijk verblijf.
Allereerst het karakteristieke hoofdgebouw met prima uitgeruste vergaderzalen (5-80 pers), 35 nieuw ingerichte gastenkamers, een sfeervol restaurant en voor uw gezelschap een eigen huiskamer met bar en/of gashaard.

De twee nieuwe gastenverblijven Stins en State, prachtig aan de bosrand gelegen, bieden u en uw collega’s volop exclusiviteit. Stins en State beschikken beide over tien tweepersoonskamers (incl. een bedstee!), een ruime sauna en sfeervolle huiskamers met gashaard. De maaltijden kunnen in het hoofdgebouw worden geserveerd, maar desgewenst bereidt de kok graag en samen met uw gezelschap een heerlijk diner in het gastenverblijf!

Voor kleinere teams (3-8 pers) is het oud-Saksische, rietgedekte boerderijtje Hiemsherne uitermate geschikt.

Vergaderfaciliteiten zijn o.a. beamer, draadloos Internet (T-Mobile Hotspot), overhead, geluidsinstallatie incl. draadloze (révers)microfoon.

Recreatie faciliteiten
Ontspanning
Op het buitengoed kunt u inspiratie opdoen via het Inspiratiepad, u kunt de koers bepalen via een GPS-tocht of doelgericht te werk gaan bij handboogschieten of darts. Verder kunt u mountainbiken, wandelen, fietsen, klootschieten, Nordic Walking, een ballonvlucht maken, kanovaren in Giethoorn, schaatsen in Thialf, enz.

Vier, leer, geniet, werk, ontspan en doe inspiratie op!
Het buitengoed is een ideale locatie om te vieren, te leren, te genieten, te vergaderen, te ontspannen en om inspiratie op te doen. U bent er van harte welkom!

Bereikbaarheid
Buitengoed Fredeshiem ligt op slechts 3 km. van de A32, nabij het oude vestingstadje Steenwijk (Ov.); Zwolle ligt op slechts 20 autominuten afstand. Intercitystation met Treintaxi.

Eigen parkeerplaatsen: 95.

Op de jaarlijkse ranglijst Internationale Congresdestinaties van de International Congress and Convention Association (ICCA) staat Nederland voor het tweede achtereenvolgende jaar op de negende plaats; in 2012 met 315 internationale meetings, in 2011 met 291.

BINNEN EUROPA ZESDE POSITIE
Eric Bakermans, Manager Meetings & Congressen van NBTC Holland Marketing: “Ondanks de groeiende concurrentie heeft Nederland –wereldwijd- haar plek in de top 10 weten te behouden. Dat is goed om te zien maar misschien nog belangrijker zijn onze directe concurrenten in Europa. In vergelijking met Europese bestemmingen nemen we, ook dit jaar, een zesde positie in. Dit toont aan dat onze inzet op de internationale congresmarkt werkt.”

FOCUS OP TOPSECTOREN
De focus van NBTC ligt op congressen die één of meerdere raakvlakken hebben met de door de overheid benoemde topsectoren zoals water, lifesciences, logistiek en agrofood. Dit zijn onderwerpen waar Nederland een naam heeft hoog te houden en waarin bedrijfsleven, wetenschap en overheid gezamenlijk willen investeren. “Congressen op deze vakgebieden dragen bij aan de internationale marketing en branding van Nederland. In 2012 bezochten zo’n 200.000 internationale congresgangers  ons land en dat is goed voor een economische waarde van zo’n 195 miljoen euro”, aldus Bakermans.

Congres organiseren?

Vergaderlocatie aan het strand
Dit prachtige hotel ligt in het duingebied van Egmond aan Zee. Ideaal gelegen op 100 meter van het strand. Het hotel beschikt over 365 kamers en 33 zalen.

Faciliteiten
In het hotel vindt u verder een veelvoud aan faciliteiten, zoals: een restaurant, bistro, pub, fitnesscentrum, sauna, kapsalon, zwembad, squashbaan, indoor kinderspeelparadijs en een beautycentrum.

Zalen
De zalen bestaan uit 31 vergaderzalen variërend van 30 tot 250 m², een feestzaal van 600 m² en een congreszaal van 1000 m². U kunt verschillende zalen huren. De prijs van de zaalhuur gaat vanaf € 85 per zaal per dag.
De kamers
De mooie kamers zijn onderverdeeld in hotelkamers, appartementen, studio’s en suites.

Recente bevindingen van CWT wijzen uit dat een reiziger-georiënteerd reisbeleid, dat rekening houdt met de impact van stress door reizen, bedrijven helpt om het welzijn van hun reizigers te verbeteren. Tegelijkertijd kan de productiviteit
van zakenreizigers hierdoor worden verbeterd met 32%.

In vervolg op een onderzoek naar de belangrijkste stressfactoren onder zakenreizigers
heeft Carlson Wagonlit Travel vorig jaar de Travel Stress Index ontwikkeld. Deze tool -gebaseerd op twintigtal stressfactoren- meet de financiële impact van verloren productiviteit door reisgerelateerde stress. De zogenaamde verborgen kosten van zakenreizen.

Met behulp van de Travel Stress Index (TSI), kan CWT nu voor iedere organisatie de reisgerelateerde stress in kaart brengen, vergelijken met andere organisaties in de industrie en vervolgens assisteren bij de aanpak van deze verborgen kosten. Ongeveer een derde van de ontstane reisstress en het daarmee gepaarde gaande tijds- en productiviteitsverlies kan worden goedgemaakt door het nemen van specifieke maatregelen.
Een voorbeeld ter illustratie: het mogelijke productiviteitsverlies voor een bedrijf met een gemiddelde van 5.000 trips per jaar vertegenwoordigt een bedrag van 3,3 miljoen US dollars, hiervan kan ongeveer 1,1 miljoen US dollars worden “terugverdiend” door een verbeterde productiviteit van de reiziger.

“Door de opzet van een reisbeleid dat is gericht op mensen -hun reisprofielen, wensen en reactie op diverse stressfactoren- kunnen bedrijven hun reizigers helpen te focussen op de essentiële reden van hun reis: zakendoen!”, aldus Vincent Lebunetel van CWT Solutions Group. “Wij stimuleren bedrijven om zakelijk reizen te zien als een strategisch middel om te groeien en in de markt te kunnen concurreren, maar daarnaast oog te hebben voor het feit dat zakenreizen impact heeft op het belangrijkste kapitaal van een onderneming; haar medewerkers.”

Klik hier voor het volledige Engelstalig rapport.

Meer informatie over CWT Solutions Group: www.cwt-solutions-group.com

Over Carlson Wagonlit Travel
Carlson Wagonlit Travel (CWT) is een internationaal leidende organisatie op het gebied van
zakelijk reismanagement en meetings & events. CWT bedient bedrijven en overheidsinstanties
van uiteenlopende omvang in meer dan 150 landen en gebieden. Door het optimaal benutten
van de vakkundigheid van haar medewerkers en technologische innovaties helpt CWT haar
klanten om het hoogst mogelijke rendement uit hun reisprogramma te halen op het gebied van besparingen, dienstverlening, veiligheid en duurzaamheid. De organisatie levert op toegewijde
wijze hoogwaardige diensten en ondersteuning aan reizigers.
De diensten en oplossingen van CWT bestaan uit Traveller & Transaction Services, Program Optimization, Safety & Security, Meetings & Events en Energy Services. In 2011 bedroeg de pro
forma omzet van CWT van 100% dochterondernemingen en joint ventures USD 28 miljard. Als onderdeel van duurzaam ondernemen heeft CWT de United Nations Global Compact ondertekend. Voor meer informatie over CWT:www.carlsonwagonlit.com. Volg ons op Twitter: @CarlsonWagonlit.

Sociale media ontwikkelen zich snel en hebben grote impact op onderwijsinstellingen. Op 16 en 17 mei zijn de hoger onderwijsdagen van het Nationaal Congres Onderwijs & Sociale Media.

Het congres vindt plaats van 14-17 mei en belicht alle facetten van sociale media in het onderwijs. Op vrijdag 17 mei is de congresdag voor het hoger onderwijs. Op donderdag 16 mei is een bijzondere preconference speciaal voor leidinggevenden in het hoger onderwijs. SURF (de organisatie voor innovatieve ICT-voorzieningen in het hoger onderwijs) is partner van dit congres en daarom krijgt u als universiteitsmedewerker een speciale korting.

17 mei: Congresdag voor hoger onderwijs
Deze congresdag vindt plaats in het nieuwe filmmuseum EYE in Amsterdam. Het programma bestaat onder meer uit inspirerende keynotes van Google-topman Ian Carrington en Anka Mulder van de TU Delft. Daarnaast zijn er ongeveer twintig parallelle sessies, verdeeld over vier tracks: Onderwijs & Onderzoek, Marketing & Communicatie, Management Track en Inspiration for Experts. Bovendien is er voldoende tijd om te netwerken en in kleine groepjes van gedachte te wisselen.

16 mei: Preconference
Tijdens deze middag worden managers, directieleden, beleidsmedewerkers en bestuurders uitgebreid op de hoogte gebracht van alle facetten van sociale media in het hoger onderwijs. Erik Duval (KU Leuven) en social media expert Tracy Playle begeleiden deze middag. De preconference vindt plaats in De Waag in Amsterdam. Na afloop vaart u over de grachten en het IJ naar het nieuwe filmmuseum EYE voor een exclusief private diner.

Meer informatie: website SURF

Vergaderen in Amsterdam? Op een boot of met uitzicht over de stad, voor meer informatie en advies gaat u naar Vergaderen.nl