Rubriek

Den Haag

Rubriek

Het Kyocera Stadion is de thuis basis van eredivisionist ADO Den Haag. Echter biedt het moderne stadion ook tal van mogelijkheden voor allerlei soorten evenementen. Van concert tot congres of kleine vergadering, het Kyocera Stadion biedt de mogelijkheid.

De Zalen
Het hoofdgebouw van het Kyocera Stadion is uitgerust met diverse zalen. Alle ruimtes zijn te huur voor evenementen. Met grote zalen zoals onze Business- en Residentie Club ,welke een capaciteit hebben van zo’n 700 personen, zijn beursen, congressen en presentaties prima mogelijk. Maar ook een vergadering of workshop vanaf 10 personen behoort tot de mogelijkheden met zalen zoals de Senaatskamer en Spelershome.

Faciliteiten
Elke ruimte beschikt over een ALCAS muziek systeem en is uitgerust met audio visuele middelen welke door onze partner AVEQ worden beheerd. Tevens is er een uitstekende WiFi verbinding aanwezig in de zalen. Hospitality & Events Kyocera Stadion heeft de catering geheel in eigen beheer waardoor de wensen van onze gasten geheel op maat kunnen worden samengesteld.

Als thuis basis van eredivisionist ADO Den Haag, is het Kyocera Stadion berekend op toeloop van grote groepen toeschouwers. Daardoor beschikt het stadion over zeer ruime parkeermogelijkheden.
Het pand leent zich uitstekend voor grote kickoffs tot wel duizenden personen. Ook voor feesten tot 10.000 personen draait het hospitality team zijn hand niet om.

U kunt uw evenement opfleuren door er een voetbaltintje aan te geven. Zo staat de kleedkamer van de uitploeg ook open voor verhuur. Of wat dacht u ervan om een presentatie, buffet of vergadering op het veld te houden? Op aanvraag kan dat voor u geregeld worden.

Bereikbaarheid
Deze prachtige evenementenlocatie is gelegen in het Forepark. Dit bedrijvenpark ligt aan de Leidschendamse kant van het Prins Clausplein, langs de rijkswegen A4 en A12. Door de centrale ligging, de ruime parkeergelegenheid en de uitgebreide openbaar vervoersvoorzieningen is het stadion uitstekend bereikbaar.

Congres Kyocera

Rondleidingen
Komt u graag meer te weten over de historie van ADO Den Haag of bent u altijd al nieuwsgierig geweest over wat er achter de schermen gebeurt in het prachtige Kyocera Stadion? Reserveer dan nu een rondleiding!

Klik hier voor meer informatie over de congresmogelijkheden bij het Kyocera Stadion.

Wilt u liever vergaderen bij het Kyocera Stadion? Hiervoor hebben wij diverse mooi arrangementen. Bekijk hieronder het 8-uurs vergaderarrangement:

  • Onbeperkt koffie, thee en mineraalwater
  • Pepermuntjes
  • Pen en notitieblokje
  • Flip-over met stiften
  • Uitgebreid lunchbuffet in onze Brasserie
  • Middag pauze met koffie, thee en frisdranken

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor een 4-uurs of 12-uurs vergaderarrangement. Klik hier voor de vergadermogelijkheden.

Met hartelijke groet,

Lynn Kraaijeveld
Congres.nl

 

Modern Meeting- & Conference center
Een moderne locatie met 10 zalen, geschikt voor vergaderingen, trainingen, workshops en congressen tot 140 personen. Met uitzicht op het Binnenhof een unieke plek voor ontbijtsessies, zakelijke lunches, borrels en diners.

Betrokken
Wij zijn een ervaren team van professionals. Enthousiaste en betrokken mensen die alles in het werk stellen om uw evenement of bijeenkomst vlekkeloos te laten verlopen, zodat u zich kunt richten op de inhoud.

Bewust
Het is voor iedere organisatie van belang dat er op een verantwoorde en duurzame wijze met mensen, middelen en natuur wordt omgegaan. Dat zien wij als bewust ondernemen.

Vraag naar onze milieubeleids- en duurzame inkoopsverklaring!

Beleving
Leveranciers met hart voor hun producten, de jas die wordt aangenomen en pro-actieve audiovisuele ondersteuning als voorbeelden waarmee we het verschil maken.

BLUevents belooft dé thuishaven voor evenementen te worden.

Hoewel de Scheveningse haven al jaren de perfecte plek is voor mensen die ‘lekker uitwaaien’ willen combineren met een prima hapje en drankje, was het aanbod op evenementengebied beperkt. Je kon natuurlijk een restaurant voor een bruiloft of bedrijfspresentatie afhuren, maar dan zat je vaak wel meteen ‘vast’ aan een specifiek concept of keuken. Met de komst van BLUevents – licht, ruim, fantastisch uitzicht – is daar verandering in gekomen…

Wij vonden het doodzonde dat de Scheveningse haven als evenementenlocatie niet goed op de kaart stond,” vertelt BLUevents oprichter Maurice La Brujeere. “Best vreemd eigenlijk, want de haven is zowel voor business als pleasure een ideale spot. Vanwege de unieke sfeer – een mix van authentiek en modern – bijvoorbeeld. Maar ook omdat je er nog ouderwets makkelijk kunt parkeren. Bovendien wandel je zo het strand op; een betere setting voor een romantische trouwreportage kan ik me in Nederland nauwelijks voorstellen.”

Vooral géén restaurant

BLUevents, vanaf 1 februari gevestigd in het voormalige pand van Puerto Segundo, wil vooral géén restaurant zijn. Maurice: “Het horeca-aanbod in de haven is zowel kwantitatief als kwalitatief uitstekend verzorgd. Wij voeren dan ook bewust geen vaste keuken en hebben geen reguliere openingstijden. Wat we mensen wel bieden, is een enorme mate van flexibiliteit. Bij ons worden events exact volgens je wensen vormgegeven. Zo werken we samen met een groot aantal partners, variërend van professionele cateraars tot creatieve bedrijven die de aankleding kunnen verzorgen. De mogelijkheden zijn, ook prijstechnisch, legio. Van informele vrijdagmiddagborrels tot spraakmakende productintroducties, en van intieme kookworkshops tot onvergetelijke themabruiloften; Blu Events wordt dé thuishaven voor evenementen!”

Op 8 december 2012 heten Lelystad, Dronten, Kampen, Zwolle, ProRail en NS reizigers van harte welkom op de Hanzelijn. Zij doen dit met een feestelijke open dag en bijzondere programma’s rond de stations en in de Hanzelijnsteden. De Hanzelijn verbindt Lelystad via Dronten en Kampen met Zwolle en daarmee ook de provincies Flevoland en Overijssel. De nieuwe spoorlijn brengt reizigers tussen Noord-Nederland en de Noordelijke Randstad sneller en zonder overstap op hun bestemming.

Hanzelijn
In 2007 is ProRail begonnen met de bouw van de 50 kilometer lange nieuwe spoorlijn, die circa 1 miljard euro kost. Het project wordt door ProRail binnen tijd en budget opgeleverd voor de start van de dienstregeling op 9 december 2012.

Officiële opening Hanzelijn door Hare Majesteit Koningin Beatrix
Burgemeester Margreet Horselenberg van de Flevolandse hoofdstad Lelystad begroet op donderdag 6 december Koningin Beatrix als ze met de Koninklijke Trein het station Lelystad Centrum binnenkomt. 
De vorstin zal de openingshandeling verrichten van de spoorlijn die een ontbrekende schakel was in de directe verbinding van Den Haag via Schiphol, Amsterdam, Almere, Lelystad en Zwolle. Als de opening in het verdubbelde Lelystadse station achter de rug zijn, vervolgt de trein zijn weg via Dronten en Kampen naar Zwolle. De burgemeesters van de betrokken gemeenten vergezellen Koningin Beatrix in de Koninklijke Trein naar het eindstation van de lijn. Het koninklijke rijtuig is een uit dienst genomen eersteklasrijtuig in koningsblauwe kleur, voorzien van het koninklijke wapen en ingericht voor speciale reizen en ontvangst van gasten.

Maak kennis met de Hanzelijn
Op 8 december laat NS bezoekers gratis kennismaken met de Hanzelijn. Nieuwsgierige bewoners en bezoekers rijden dan voor het eerst over de Hanzelijn. In de trein wordt informatie verstrekt over de Hanzelijn en de steden die zij verbindt. Op deze manier kan iedereen kennismaken met de vier Hanzelijnsteden Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle en de regio. De treinen rijden tussen 9 uur en 17 uur over het nieuwe spoor. Op www.hanzelijnverbindt.nl staan de treintijden van 8 december 2012. De reguliere treindienst gaat op zondag 9 december 2012 van start.


Programma’s gemeenten
De reizigers kunnen in elke stad uitstappen en genieten van alles wat Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle te bieden hebben. Deze gemeenten hebben een waar Hanzelijnfeest georganiseerd. Zwolle heeft, naast een theaterspektakel en muzikale optredens, het grootste IJsbeeldenfestival ter wereld met sprookjesfiguren van de gebroeders Grimm. Kampen heet het publiek welkom met muziek en het theaterspektakel van The Lunatics. In Dronten worden bezoekers ontvangen door Walibi-karakters en Lelystad tovert het stadshart om tot een Winter Wonderland.

Voor meer informatie over de Hanzelijn: www.hanzelijnverbindt.nl.

Als eerste congrescentrum in Nederland biedt het World Forum haar bezoekers een nieuwe dienst; PrintDirect via de cloud. Hiermee kan men vanaf elk mobiel apparaat draadloos en gemakkelijk een document afdrukken naar een printer in het World Forum.

Het enige dat hiervoor nodig is, is een goede internetverbinding waarmee men via de speciale ePrint app gebruik kan maken van Cloudprinting. Met deze app kan men straks op alle locaties die SCC Services gecertificeerd zijn gebruik maken van deze service. Het World Forum biedt deze mogelijkheid middels de aanwezigheid van een gratis WiFi netwerk. Onlangs is dit WiFi netwerk uitgebreid naar een netwerk waarop tegelijkertijd 700 á 800 deelnemers kunnen inloggen.

Michiel Middendorf, General Manager World Forum: ’Innovatie blijft één van de speerpunten van onze dienstverlening. Cloudprinting, een goed functionerend gratis WiFi netwerk en een onlangs vernieuwde website (www.worldforum.nl) zijn daar een onderdeel van.’

Op 12-12-2012 organiseren CROW en Elba Media voor de zevende keer op rij het Nationaal Openbare Ruimte Congres. Thema van 2012 is ‘de openbare ruimte als oplossing’. Den Haag treedt dit jaar op als gastgemeente.

Om het oplossend vermogen van de openbare ruimte optimaal in te kunnen zetten, is het wenselijk dat al de betrokkenen zich bewust zijn van de vele mogelijkheden. Denk daarbij aan de openbare ruimte als werkverschaffer; ontmoetingsplek; work-out; etalage voor bedrijven en gemeenten; voedselleverancier; energiebron en middel om klimaatverandering op te vangen. Het is van belang te weten wie gebruik maakt van de openbare ruimte en waarvoor? Welke activiteiten wil een gemeente faciliteren en hoe gaat die dat organiseren? Hoe is de openbare ruimte te gebruiken om fysieke, sociale en economische doelstellingen te realiseren?

Praktische oplossingen
Op het congres vinden geen theoretische verhandelingen plaats maar praktische oplossingen. Voorgaande edities van het congres leren dat bezoekers daar behoefte aan hebben. Het congres biedt u ook de gelegenheid om (internationale) kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen, relaties te versterken en nieuwe markten te ontwikkelen.

In het hoofdprogramma, de masterclasses en de deelsessies staat het oplossend vermogen van de openbare ruimte centraal en vertellen diverse sprekers hoe zij de openbare ruimte hiervoor inzetten.

Barometer openbare ruimte
Op het congres presenteren CROW en Elba Media de resultaten van een enquête onder burgers en professionals naar hun ideeën over het oplossend vermogen van de openbare ruimte en hun rol daarin. De resultaten vormen de start van een discussie met een panel van deskundigen en de congresdeelnemers over burgerschap, gebruik, beheer en inrichting.

Den Haag
Den Haag is dit jaar gastgemeente van het Nationaal Openbare Ruimte Congres. De locatie is Madurodam. De dag wordt geopend door Sander Dekker, wethouder van Financiën en Stadsbeheer van Den Haag en stadsdeelwethouder van Segbroek. De dagvoorzitter is Frénk van der Linden, freelance journalist en werkzaam voor onder andere de NTR-radio, NCRV-televisie, diverse VARA tv-programma’s en de Volkskrant.

Doelgroep
Bezoekers van het congres zijn bestuurders en beleidsmedewerkers (beleid, ontwerp, beheer) bij gemeenten, provincies en waterschappen; ontwerpers, (landschaps)architecten, stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en ingenieurs; adviseurs, fabrikanten en toeleveranciers; onderwijs- en kennisinstellingen; woningcorporaties; beleggers, ontwikkelaars en bouwers; en ondernemers (winkeliers, bedrijven/kantoren), brancheorganisaties van ondernemers, burgers en studenten.

www.nationaalopenbareruimtecongres.nl

Prins Willem-Alexander opende op 19 september het nieuwe gebouw van de Faculteit Campus Den Haag. Hij onthulde een plaquette en kreeg daarna een rondleiding door het pand. Bekijk ook het fotoverslag.

Meer dan 600 genodigden woonden de openingsplechtigheid bij. In de Koninklijke Schouwburg luisterden ze naar speeches van Paul van der Heijden, rector magnificus en voorzitter, Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, Jouke de Vries, decaan van de Campus, en keynote speaker Nicholas Burns.

Van der Heijden onderstreepte het belang van de Leide vestiging in Den Haag: ‘De wetenschappers zijn er, de studenten zijn er, de gebouwen zijn er, samenwerking van universiteit en stad blijkt prettig en vruchtbaar, er wordt door iedereen keihard gewerkt om de beste resultaten te halen. Het is mooi daarvan deel uit te mogen maken.’

Van Aartsen zag de toekomst hoopvol tegemoet: ‘Moge de opening van dit nieuwe gebouw niet alleen een memorabel moment zijn in de geschiedenis van de Leidse universiteit en de Campus Den Haag, maar bovenal de opmaat naar het herstel van de Nederlandse economie en een garantie voor een bestendige toekomst van onze steden in deze regio.’

De Vries belichtte de ontstaansgeschiedenis van de Campus en schetste de plannen op onderwijs- en onderzoeksterrein. Hij sprak zijn waardering uit voor het werk dat is verzet voor de totstandkoming van het nieuwe onderkomen: ‘Ik dank iedereen die aan de realisatie van dit gebouw heeft meegewerkt. Het is een prachtig voorbeeld van samenwerking op alle niveaus tussen de Universiteit Leiden en de stad Den Haag.’

Na de officiële opening bewonderde de prins het nieuwe pand en sprak hij met studenten van de Faculteit Campus Den Haag.

Bron: Campus Den Haag