Menu
Nieuws

Acht handige tips voor frequente congresgangers

Sommige functies brengen met zich mee dat je regelmatig een congres moet bijwonen. Dit kan in Nederland zijn, maar ook daarbuiten. Zeker als je regelmatig naar het buitenland reist voor congressen is het handig om je zaken goed te regelen. Veel kun je vooraf doen, waardoor je onbezorgd op zakenreis gaat. Hier zijn acht tips voor een vlekkeloos congresbezoek.

1 Regel een goede reisverzekering
Natuurlijk overkomt jou niets op zakenreis. Wat kan er nu misgaan? Maar dan wordt ineens je smartphone of erger nog, je complete congrestas met je laptop, tablet en wie weet wat nog meer. Dan is het toch echt een goed idee om een goede doorlopende reisverzekering te hebben. Deze kun je afsluiten bij alle grote verzekeringsmaatschappijen.

2 Boek vliegtickets zo vroeg mogelijk
Vliegtickets zijn goedkoper als je vroeg boekt. Sommige congressen worden ruim van tevoren gepland, Zodra je de datum weet kun je je ticket boeken en zo flink op de kosten besparen.

3 Regel op tijd je hotel
Hotels zijn vaak snel volgeboekt. Zeker als er een populair congres plaatsvindt waar veel mensen naartoe gaan. Wil je in jouw favoriete hotel kunnen overnachten? Regel dan op tijd een kamer en wacht niet tot het laatste moment.

4 Parkeerservice bij het vliegveld
Je kunt natuurlijk met een taxi naar het vliegveld reizen, maar als je graag je eigen auto bij de hand hebt zodat je bij terugkeer direct naar huis kunt, dan is parkeerservice erg handig. Je auto wordt dan voor je geparkeerd op een doorgaans bewaakt terrein. Als je terugkomt staat een medewerker van de parkingservice je bij de uitgang op te wachten met je auto zodat je meteen kunt vertrekken.

5 De beste deals sluit je na afloop
Ook al ben je niet zo van de “afterparty’s”, hier worden vaak de beste deals gesloten. Dus zet je er overheen en ga toch naar de borrel na afloop van een congres. Je doet overigens de beste zaken als je niet dronken bent, dus houd het bij 1 of 2 alcoholische drankjes en ga daarna over op frisdrank.

6 Schrijf je op tijd in voor een congres
Is een congres voor jou heel interessant en móet je erbij zijn? Regel dan direct je inschrijving en laat dit niet versloffen. De kans is dan groot dat het congres vol zit en dat je achter het net vist. Zeker bij belangrijke congressen in het buitenland is dit erg belangrijk. Dat zelfde geldt voor het boeken van je vlucht en hotel, zie tips 2 en 3.

7 Geef dieetwensen op tijd door
Bezoek je een congres inclusief lunch en/of diner? Geef dan op tijd je dieetwensen door. Niets zo vervelend als aan tafel zitten en er dan achter komen dat er geen rekening is gehouden met je glutenvrij of vegetarisch dieet. Je loopt dan de kans dat er “even snel” iets in elkaar wordt geflanst door de keuken en je had je vast verheugd op een goede maaltijd.

8 Vliegen met een privé vliegtuig voor extra comfortabel reizen
Als je snel en comfortabel op je bestemming wilt arriveren dan kun je overwegen om een privé vliegtuig te huren. Het grote voordeel is dat je zeker weet dat je vlucht doorgaat op het door jou gewenste tijdstip. Je hebt minder reistijd omdat je niet afhankelijk bent van vliegtijden van lijnvluchten. Een bijkomend voordeel is dat je onderweg rustig kunt werken omdat daar in een privé jet alle ruimte voor is.