Menu
Nieuws / Zakenreis

Wat meenemen op zakenreis?

Op zakenreis? Goed voorbereiden is de boodschap!
Wanneer je op zakenreis moet voor je werk, vind je dit misschien niet zo fijn en was je liever thuis gebleven. Toch is het belangrijk natuurlijk. Wil je dan dat je reis zo vlot mogelijk verloopt? Bereid je reis dan zo goed mogelijk voor, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en zo verloopt alles net even vlotter. Hieronder kan je enkele tips doornemen over wat mee te nemen op je zakenreis.

Waarop letten tijdens je zakenreis?
Enkele zaken waar je zeker op moet letten tijdens je zakenreis, zijn de zaken die je hiervoor zeker moet meenemen op je reis. Hieronder dus enkele tips.

  • Logisch is natuurlijk om je portefeuille mee te nemen met je identiteitskaart, je rijbewijs, je kredietkaarten…Maar ook je gsm is hierbij zeker belangrijk.
  • Je kleding is ook niet onbelangrijk. Zorg dat je voldoende kledij mee hebt, maar zorg voor enerzijds makkelijke, casual kledij voor in het vliegtuig en voor chiquere kledij tijdens je zakenbespreking.
  • Moet je een presentatie geven op reis, vergeet dan zeker je informatie hierover niet. Deze staat meestal op een USB-stick, maar probeer ze toch ook maar uit te printen op papier, zodat je in het vliegtuig even kan werken hieraan. Wil je graag nog iets veranderen aan deze presentatie, neem dan zeker ook iets mee om te noteren.
  • Ook je laptop meenemen is zeker niet overbodig in het vliegtuig. Naast de zakelijke kant, kan je misschien ook gewoon even ontspannen met een filmpje bekijken op je laptop.
  • Een powerbank meenemen is ook steeds een goed idee, want batterijen van een gsm lopen nu eenmaal snel plat. Op cruciale momenten kan het dus heel handig zijn je gsm snel te kunnen opladen via de powerbank.
  • Een uitgeprinte versie van je hotelgegevens en dergelijke zijn altijd handig natuurlijk. Maar misschien kan je het deze keer ook dubbel afdrukken en dit al eens bekijken in het vliegtuig. Zo bespaar je je al heel wat tijd nadien, wanneer je alles nog zou moeten bestuderen.
  • Ga je met de auto naar Schiphol? Je auto kan je makkelijk langere tijd parkeren op P4. Je auto is op P4 Allrisk gedekt. Heb je eventuele schade aan je auto? Dit wordt dus vergoed. Een extra autoverzekering  is dus niet nodig,
  • Ga je naar een ver land waarvan je de taal niet goed kent, maar is het wel belangrijk voor je zaak? Herhaal dan wat belangrijke zinnen in het vliegtuig. Het is het moment om je goed voor te bereiden op je komende besprekingen!
  • Neem je iets in van medicatie? Vergeet deze dan zeker ook niet mee te nemen op je reis! In het buitenland is het niet altijd even makkelijk om je vertrouwde medicatie te vinden en te verkrijgen. Beter ben je hier dus zeer zorgvuldig mee!

Wanneer je rekening houdt met bovenstaande tips, dan zal je merken dat je reis al een stuk vlotter zal verlopen!