Menu
Nieuws / Pco

MPI Nederland field trip “kijkje achter de schermen van “de Olympische Spelen”

MPI Nederland organiseerde in nauwe samenwerking met MPI UK-Ireland chapter begin deze maand een kijkje achter de schermen van de Olympische Spelen in Londen.

20 Planners en 6 suppliers hadden zich ingeschreven voor het programma en de verwachtingen waren hoog gespannen. Op dag 1 stonden The Brewery and Chelsea FC op het programma. Dag 2 stond in de ochtend in het teken van een bezoek aan Confex en London & Partners. Het middag programma werd verzorgd door een informatieve sessie van MPI UK & Ireland chapter met als onderwerp duurzaamheid. Aan de hand van diverse sprekers werd ons duidelijk dat de Olympische Spelen in Londen zeker de meest duurzame Spelen ooit zullen worden.

De laatste dag van de field trip begon met een enthousiaste Siebe Terbrand, Creative Director Peninsula Festivals. Met veel enthousiasme heeft hij uit de doeken gedaan op wat voor manier hij met de Peninsula Festivals een bijdrage levert aan de opbouw van North Greenwich in 2012 en de daaropvolgende jaren.  Unaniem werd ter plekke besloten om een terugkomweek te organiseren op zijn Oranje Camping. http://www.peninsula-festival.eu/en/what-we-do . Het laatste onderdeel betrof een Olympic Parc tour. Van dichtbij konden de deelnemers ervaren met wat voor typisch Britse degelijkheid, maar bovenal ook snelheid het gehele complex wordt gebouwd.

Terug op het vliegveld werd al snel besloten dat deze field trip een vervolg moet krijgen. Een goed voorbeeld waar dankzij het internationale netwerk van MPI een zeer speciaal evenement kon worden georganiseerd en dat smaakt naar meer!