Menu
Nieuws

Checklist voor een congres!

Moet u binnenkort een congres organiseren of bent u aanwezig op een congres? Waar moet u dan allemaal aan denken! Natuurlijk is het belangrijk om tijdens het congres op te vallen en er voor te zorgen dat de bezoekers weten wat u doet en welke boodschap u mee wilt geven aan de bezoekers.

Een aantal punten waar u dan rekening mee moet houden:

  1. Zorg dat het formaat van de stand past bij uw boodschap en spullen die u wilt gebruiken. Een te kleine stand is niet goed want de bezoekers moeten wel de mogelijkheid hebben om bij uw stand te blijven staan en een praatje te maken, maar de stand moet ook zeker niet te groot en te leeg zijn. Dit kan bezoekers juist afschrikken om even een kijkje te komen nemen.
  2. Daarnaast is het ook belangrijk dat u opvalt. Vaak zijn er op een congres / beurs meerdere deelnemers en het is belangrijk dat de bezoekers in ieder geval ook even een bezoekje aan u komen brengen. Het opvallen kunt u doen door de aankleding in uw stand. Denk bijvoorbeeld aan roll-up banners. Deze kunt u op meerdere plekken in uw stand plaatsen. Nog geen roll-up banners neem dan eens een kijkje op Flyerzone. Hier kunt u ze eenvoudig bestellen.
  3. Ook visitekaartjes zijn belangrijk om te hebben tijdens een congres. U legt waarschijnlijk tal van nieuwe contacten en het is vaak lastig om na afloop nog precies te weten met wie u allemaal gesproken heeft. Het verzamelen van visitekaartjes is dan een uitkomst. Tip: schrijf na het gesprek even kort op het visitekaartje wat er besproken is dit kan na het congres makkelijk zijn wanneer u weer met deze persoon contact op wilt nemen. Ook zelf is het belangrijk om visitekaartjes uit te delen om bij uw gesprekspartner bekend te blijven.

Dit zijn slecht een aantal punten om rekening mee te houden. U kunt het beste vooraf een checklist maken met zaken die belangrijk zijn en dan kunt u deze afvinken en zo vergeet u niks!