Menu
Events / Nieuws / Provincie / Steden / Utrecht / Utrecht

Congres Preventieve Wellness; Een holistische blik op gezond zijn en blijven

Op vrijdag 25 januari a.s. organiseert Hogeschool Inholland in de Jaarbeurs te Utrecht het eerste Nederlandse congres Preventieve Wellness, met medewerking van Mr. Roger van Boxtel (Menzis), Dr. Melanie Smith (Budapest Business School), dhr. Dirk Jan Meijer (Living Well Spa & Wellness Group) en dhr. Doekle Terpstra (Hogeschool Inholland). Een ochtend vol aandacht voor gezondheid en bedrijfsvoering onder leiding van dagvoorzitter Angelique Lombarts. Met discussie en opinievorming voor de wellness ondernemer, CEO’s en HR managers van (grote) organisaties, voor verenigingen op gezondheidsgebied en verzekeraars, voor ambtenaren en belangenbehartigers van instellingen, en professionals betrokken bij wellness, sport, voeding & verzorging.

Gezond zijn en blijven
Preventieve wellness gaat over leefstijlprogramma’s die gericht zijn op gezond zijn en blijven en worden aangeboden in wellness- en fitness centra. Het richt zich op gedrag en gezondheid in plaats van ziekte en zorg. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van gezonde voeding en voldoende beweging voor henzelf. Met de vergrijzing, de toenemende kosten voor de gezondheidszorg en het opschuiven van de pensioensgerechtigde leeftijd is het ook voor werkgevers, verzekeraars, instellingen en overheden een onderwerp van gesprek en beleid geworden. Hoe houd ik mijn werknemers, burgers en cliënten zolang mogelijk vitaal.? Naar voeding en beweging is veel onderzoek gedaan. Ook is er bij het publiek een stijgende populariteit met betrekking tot zaken als yoga, pilates en mindfullness, sauna- en wellnessbezoek . Echter er bestaat nog weinig kennis over de positieve effecten van rust en sauna- en wellnessbezoek op de gezondheid.

Kennis en inzicht
Tijdens het congres wordt de laatste kennis en inzichten over preventieve wellness gedeeld. Met de resultaten wordt een eerste voorzet voor mogelijke nieuwe producten gedaan en tegelijkertijd komt naar voren wat organisaties intern kunnen doen om bijvoorbeeld verzuim te voorkomen.

Programma
Het congres bevat interessante sprekers en u kunt deelnemen aan twee van de drie aangeboden workshops. Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie, met aansluitend een netwerk lunch. Na afloop van het congres heeft u de gelegenheid om de Nationale Gezondheidsbeurs te bezoeken.

Voor wie?
Het congres is bedoeld voor een breed publiek. Denk daarbij aan de wellness- ondernemer, CEO’ of managers, vereniging op gezondheidsgebied, verzekeraars, ambtenaren en belangenbehartiger van instellingen, professionals betrokken bij wellness, sport, voeding & verzorging, docenten en studenten van hogescholen.
Zij horen de laatste ontwikkelingen op het gebied van preventieve wellness.
Wilt u het congres bezoeken?

Meer informatie: www.preventievewellness.org