Menu
Nieuws

Zakenreizigers werken harder

33 procent zakenreizigers werkt door tijdens vrije tijd op zakenreis

Utrecht, 17 november 2011 – Uit een recent onderzoek dat BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement in de Benelux, liet uitvoeren onder zakenreizigers, blijkt dat 33 procent van de respondenten op zakenreis doorwerkt buiten kantoortijden. Eén op drie ervaart ook meer werkdruk op zakenreis dan op kantoor.

In opdracht van BCD Travel ondervroeg een onafhankelijk onderzoeksbureau duizend zakenmensen die het afgelopen jaar minstens één keer op zakenreis geweest zijn of een zakenreis geboekt hebben. Het onderzoek peilde ondermeer de werkdruk die zakenreizigers ervaren tijdens een reis ten opzichte van een normale werkdag en de vrijetijdsbesteding tijdens de reis.

Zakenreiziger: hart voor de zaak

Uit het onderzoek blijkt dat 33 procent van de respondenten op zakenreis verder werkt tijdens de vrije tijd en een hogere werkdruk ervaart dan op kantoor. Een kleine 15 procent heeft zich al eens ziek moeten melden na een zakenreis. De voornaamste redenen daarvoor zijn ter plaatse opgelopen virussen zoals griep, maar ook oververmoeidheid houdt werknemers wel eens thuis.

BCD Travel wil zakenreizen aangenaam houden en geeft daarom enkele eenvoudige tips die bedrijven in het achterhoofd kunnen houden bij het boeken van zakenreizen:

Vermijd vroege en late vluchten of treinritten voor zakenreizigers
Boek waar mogelijk een extra overnachting om zakenreizigers te laten acclimatiseren
Voorzie een taxi van en naar de luchthaven of het station
Ook de zakenreiziger zelf kan met een aantal eenvoudige ingrepen zijn reis zo comfortabel mogelijk maken: vermijd onnodige stress door voldoende tijd in te plannen tussen meetings en focus ter plaatse alleen op de belangrijkste contactpersonen en het doel van de meeting.

Kijk voor meer tips hier.