Menu
Amsterdam / Branche / Events / Nieuws / Noord holland

Winnaars Communicatie Awards Gouden Giraffe

Gisteravond zijn de Gouden Giraffes, de awards voor de live communicatiebranche uitgereikt. Achttien genomineerden streden in zes categorieën om de prijzen.

“We mogen als branche met een recordaantal ingezonden cases, 18 genomineerden, 6 winnaars en ruim 700 bezoekers voor de Gouden Giraffe 2013, terugkijken op een fantastische evenement dat is geproduceerd en gedragen door de branche. Het spraakmakende concept voor de uitreiking, in een historische omgeving, benadrukte opnieuw het podium dat de Gouden Giraffe biedt voor de live communicatie branche”, aldus Riemer Rijpkema, directeur CLC-VECTA.

Gouden Giraffe Beurs
In de categorie Beurs dongen easyFairs Netherlands, AgroTechniek Holland en Amsterdam RAI naar de titel winnaar Gouden Giraffe 2013. De jury heeft uiteindelijk gekozen voor easyFairs Netherlands met de case ‘Packaging Innovations’. Cornelien Baijens van easyFairs Netherlands: “Less is more en daarom gingen wij voor kwaliteit en niet voor kwantiteit op de beursvloer.”

Gouden Giraffe Congres
Synpact was met maar liefst twee spraakmakende cases genomineerd in de categorie Congres en stond in de finale met NextNovelty Business Events. Deze laatste ging ervandoor met de Gouden Giraffe dankzij de case ‘IMAGINE 2012, Connecting the Dots’, in opdracht van Ricoh, die enthousiast reageerde: “Dit is een hele mooie erkenning, ook voor Ricoh. Met deze case komt het nieuwe Ricoh goed over het voetlicht.”

Gouden Giraffe Creatief
In de categorie Creatief was het een nek-aan-nek race tussen Gielissen Interiors & Exhibitions, Dechesne & Boertje en Nauta evenementencommunicatie. De drie evenementen bleken alle uit te blinken in creativiteit, maar het relatie evenement ‘D&B Rosé: Pluk de Dag’ van Dechesne & Boertje streek met de eer en kon aan een volle zaal laten zien dat het team nog altijd met passie werkt en dat dit na dertig jaar ervaring nog altijd zijn vruchten afwerpt.

Gouden Giraffe Deelname
In de categorie Deelname stonden de drie bureaus Kubik bv, Van Straaten en MOVE in de grand finale. Met de ogen van vakgenoten op hen gericht werd het verlossende woord gegeven: MOVE is de onbetwiste winnaar met de case ‘Nintendo Benelux tijdens Firstlook 2012’. “De uitdaging zat hem in de doorloopsnelheid in combinatie met de productbeleving. We benadrukten tijdens deze deelname onze geïntegreerde aanpak op social en live en dat bleek succesvol te zijn.”

Gouden Giraffe Effectief
De ingezonden cases in de categorie Effectief lagen, evenals in de meeste categorieën, ver uit elkaar. Havenbedrijf Rotterdam, Nachtwerk en Mood Concepts bewezen dat een evenement ook ROI kan zijn, of zelfs moet zijn. Met name Mood Concepts wist de effectiviteit van het evenement ‘Campina Dichtbij’ te duiden en wist daarmee de Gouden Giraffe Effectief binnen te slepen. Corine Berkel van Mood Concepts: “We wilden de authenticiteit bewaken en dat was een uitdaging bij zo’n groots evenement, maar het is gelukt!”

Gouden Giraffe Maatschappelijk Betrokken
In deze categorie ging het om maatschappelijk betrokken evenementen van Xsaga, klaar is cees en IDTV Live. De jury in deze categorie heeft de award toegekend aan IDTV die met de uitgevoerde opdracht ‘Aardig Onderweg Award’ voor RET Vervoersbedrijf zichzelf kwetsbaar opstelde en toch – misschien daardoor – geweldige impact met hun maatschappelijk zeer relevante initiatief realiseerde.

Over de Gouden Giraffe
Een sterk, origineel, gewaagd, resultaatgericht, effectief of maatschappelijk verantwoord concept voor de realisatie van een succesvol evenement, beurs of congres maakt kans op een Gouden Giraffe Award. Sinds 1994 wordt de live communicatie branche beloond met de jaarlijkse feestelijke uitreiking van deze vakprijzen. De Gouden Giraffe biedt hiermee op een professionele manier een podium aan de branche om het medium live communicatie verder te professionaliseren. De Gouden Giraffe wordt bezocht door opdrachtgevers, organisatoren, leveranciers en andere beïnvloeders uit de branche. De initiatiefnemers van de Gouden Giraffe, Live Communicatie Award, zijn High Profile Events en CLC-VECTA Centrum voor Live Communication.

Op zoek naar congreslocaties in Nederland? Neem voor informatie en advies eens een kijkje op Congrescentrum.nl