Menu
Nieuws / Overnachten / Reizen / Zakenreis

Nederlanders overnachten goedkoop in buitenlandse hotels

Nederlanders betaalden tijdens de eerste helft van 2012 gemiddeld €104 per hotelovernachting in het buitenland. Reizigers uit andere eurozone landen gaven meer uit aan hun hotelovernachtingen over de grens. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Wereldwijd zijn Japanners de ‘biggest spenders’.

Nederlandse reizigers lijken een neusje te hebben voor voordelig geprijsde hotelovernachtingen in het buitenland. Alleen Mexicanen betaalden minder voor hun hotelkamers over de grens (gemiddeld €95 per overnachting). Reizigers uit Spanje, Duitsland en Finland gaven ook relatief weinig uit aan hotelovernachtingen in het buitenland (€105).

Japanners zijn wereldwijd de ‘biggest spenders’. Tijdens de eerste helft van dit jaar betaalden zij gemiddeld €142 per hotelovernachting in het buitenland. Australiërs (€135) en Zwitsers (€133) completeren de top drie.

Voor een hotelkamer in eigen land betaalden Nederlanders gemiddeld €98 per nacht. Zwitsers betaalden met €154 per nacht het meest voor een hotelovernachting in het binnenland, gevolgd door Noren en Singaporezen (€141). Indiërs verbleven met gemiddeld €70 per hotelovernachting het voordeligst in eigen land, gevolgd door Spanjaarden (€72) en Chinezen (€73).

Over de Hotel Price Index
De HPI werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De vermelde gemiddelde hotelkamerprijzen zijn de daadwerkelijk door gasten betaalde bedragen per overnachting – en niet de geadverteerde tarieven – in ruim 140.000 hotels over de hele wereld. De laatste HPI vergelijkt de hotelkamerprijzen tijdens de eerste helft van 2012 met de prijzen in dezelfde periode een jaar eerder.

Bron: Hotels.com