Menu
Eindhoven / Nieuws / Noord-Brabant / Provincie / Steden

Eindhoven goes International

In Eindhoven is altijd wat te doen en niet alleen voor de ‘locals’. Er zijn diverse evenementen die ook zeker de moeite waard zijn voor de internationale gemeenschap, die in de regio steeds groter wordt. Om publieksevenementen voor deze doelgroep toegankelijker te maken zijn een aantal evenementen in Eindhoven uitgebreid met een Engelstalig programma; International Programme@events.

Initiatief
De internationals in Eindhoven (studenten, kenniswerkers/ expats en hun gezinnen) zijn een belangrijke doelgroep geworden voor de stad. Daarom is het gezamenlijk initiatief ontstaan vanuit the Hub Eindhoven, TU/e, Fontys Hogescholen, International School Eindhoven, Expat Center Brabant en Brainport Development en Eindhoven365 om te komen tot een internationaal programma voor bestaande evenementen; International Programme@events. De meewerkende organisaties zijn allemaal betrokken in het kader van kennisoverdracht, informatievoorziening of projectontwikkeling voor deze internationale doelgroep.

Engelstalige activiteiten
In de maanden september en oktober zijn tijdens een aantal evenementen al internationale programma’s aangeboden. De reguliere programma’s van Hallo Cultuur, Marathon Eindhoven, Lichtjesroute en Dutch Design Week werden uitgebreid met Engelstalige websites en activiteiten.

International Programme@GLOW 2012
Ook tijdens GLOW Lichtfestival van 10 t/m 17 november wordt een internationaal programma aangeboden. Zaterdag 10 november is er een International GLOW Walk onder begeleiding van een Engelstalige gids. Zaterdag 10 november vindt Diwali plaats. Dit is een Indiaas lichtfestival dat één avond in de binnenstad is te bewonderen.

Brainport International Week (BIW) 2012
Naast het aanhaken op bestaande evenementen organiseren de initiatiefnemers ook een week met Engelstalige activiteiten van 4 t/m 10 november die samen the Brainport International Week 2012 vormen. Met op zondag 4 november een Garage Sale Festival, op dinsdag 6 november een USA Election Night en op vrijdag 9 november de inmiddels traditionele Brainport International Party. Meer informatie op de Facebook pagina van International Programme: www.facebook.com/internationalprogramme.