Menu
Nieuws

Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 ontvangt 400 ste Green Key certificaat Mijlpaal voor Green Key Nederland

Amersfoort, 21 oktober 2001 – Vandaag is het 400ste Green Key certificaat in Nederland overhandigd aan Gert van der Valk, general manager van Hotel Van der Valk Amersfoor-A1. De overhandiging is gedaan door Erik van Dijk, directeur van de Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).

‘Van is der Valk Amersfoort-A1 is een nieuw, modern en sfeervol hotel en wij zijn trots dat wij milieubewust aan dit rijtje mogen toevoegen’ aldus Gert van der Valk. Wij zijn op de goede weg en er zijn al vele stappen ondernomen om het Green Key certificaat tot stand te brengen in onze bedrijfsvoering. Onze leveranciers en dienstverleners worden actief betrokken om een zo goed mogelijk resultaat te behalen’, vervolgt Van der Valk.

Inmiddels zijn er reeds twintig Van der Valk Hotels en Restaurants met de Green Key certificering. De ambitie van de horeca onderneming is dat alle Van der Valk vestigingen medio 2012 het Green Key certificaat hebben ontvangen.

Green Key is een instrument voor ondernemers om duurzaam te ondernemen. Toeristische bedrijven en congresaccommodaties besparen op energie, kijken kritisch naar hun afvalstromen en informeren hun gasten hierover. Ook in het personeelsbeleid wordt duurzaamheid een gemeengoed. Zo zorgt Van der Valk Amersfoort-A1 o.a. het milieu significant minder belast door onder andere CO2 reductie. En het betekent tevens dat door middel van duurzame kosten reductie een beter bedrijfsresultaat wordt behaald. Aan de kostenkant genieten ondernemers die investeren in het
milieuvriendelijker maken van hun bedrijf tevens diverse belastingvoordelen.

Over Van der Valk
Van der Valk hotels en restaurants behoort tot één van de grootste horecaconcerns van Nederland met 62 vestigingen in Nederland en 30 hotels verspreid over de rest van de wereld. Het bedrijf is gestart in 1862 en wordt momenteel geleid door de vierde en vijfde generatie. In 2011 bedraagt het aantal hotelkamers in Nederland 8000 en werken er ongeveer 7200 mensen. Voor meer informatie ga naar www.valk.com of www.hotelamersfoorta1.nl

Over Green Key
Met het bereiken van het 400Ste Green Key certificaat verbetert het imago van de gastvrijheidsector. Imago naar overheden, binnen de branche zelf, maar vooral ook naar de markt. Voor toeristen en recreanten wordt het met Green Key accommodaties steeds gemakkelijker een bestemming te kiezen waar milieu, duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de zakelijke markt in de keuze van hun vergader- of congresaccommodatie. De Green Key staat garant voor duurzaam ondernemen.

Green Key is een internationaal label. Wereldwijd zijn er ruim 1600 Green Key accommodaties in 25 landen. De Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit is voor Nederland de licentiehouder. De brancheorganisatie RECRON, HISWA en de ANWB ondersteunen Green Key, ondermeer door vertegenwoordigd te zijn in het bestuur van voornoemde stichting. De Green Key is een programma van FEE International (www.fee-international.org).
Voor meer informatie ga naar www.greenkey.nl.