Menu
Events / Nieuws / Provincie / Steden / Utrecht / Utrecht

Congres: ‘Gebiedsgerichte Aanpak Ondergrond’

Op 6 december 2012 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht (Beatrixgebouw) het congres ‘Gebiedsgerichte Aanpak Ondergrond’ plaats. AgentschapNL organiseert dit congres in samenwerking met de gemeente Utrecht.

“Gebiedsgerichte aanpak van de ondergrond wordt de toekomst. Hoe werkt dat nu in de praktijk? Vanuit het Interreg NWE/IVB project CityChlor en het werken met de Biowasmachine hebben wij de afgelopen jaren veel ervaring met gebiedsgericht beheer opgedaan. Wij willen u daar graag van alles over vertellen. We nemen u mee in wat we hebben geleerd, welke knelpunten we hebben overwonnen maar vooral wat we in twee jaar allemaal hebben bereikt!

We doen dit aan de hand van twee parallel-sessies. Tijdens de juridische sessie wordt ingegaan welke mogelijkheden en wensen er zijn –nationaal en Europees- om een gebiedsgerichte aanpak van de ondergrond mogelijk te maken. Tijdens de technische sessie zal de nadruk liggen op wat de voordelen zijn van het werken met het conceptueel site model (CSM) van de Biowasmachine.

AgentschapNL/Bodem+ en de gemeente Utrecht zijn beide partner in het EU INTERREG-IVB project. Grootschalige bodemverontreinigingen met gechloreerde oplosmiddelen staan vaak ruimtelijke stedelijke ontwikkelingen in de weg. Niks doen is geen optie! De oplossing is om bodemsanering te verbinden met ruimtelijke ontwikkelingen. Dit is precies de geïntegreerde aanpak waar het CityChlor project aan werkt.”

Voor meer informatie zie: Citychlor.eu