Menu
Branche / Nieuws

Arts Holland website gelanceerd

Arts Holland brengt het unieke Nederlandse kunst- en cultuuraanbod in de Randstad op innovatieve wijze onder de aandacht bij de internationale cultuurtoerist. Dinsdag 20 november lanceerden het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), het Nederlands Uitburo (NUB) en Waag Society de nieuwe website www.artsholland.com tijdens de Arts Holland Update. Dit evenement vond plaats in het Centraal Museum in Utrecht.

Naast de hernieuwde website werd ook het Open Data Platform gepresenteerd aan het publiek. Daarnaast werd een preview gegeven van de eerste eigen Arts Holland app en werd er een pitch gehouden door drie partijen over hoe de open data uit het Arts Holland platform ingezet kunnen worden.

Open Data
Arts Holland is het eerste initiatief in Nederland dat data uit de toeristische en culturele sector verzamelt, opent en koppelt door middel van een Open Data Platform. Dit platform biedt ontwikkelaars van (mobiele) applicaties toegang tot relevante en actuele data op het gebied van cultuur en toerisme. Hiermee kunnen innovatieve apps worden gemaakt voor de hedendaagse cultuurtoerist, waarbij op basis van persoonlijke voorkeur, de locatie en het tijdstip van de dag passende culturele suggesties worden gegeven.

Innovatieve reisplanner
Projectpartner Total Active Media ontwikkelt een innovatieve reisplanner. Deze reisplanner maakt gebruik van het Arts Holland Open Data Platform en biedt de toerist gedurende het reisproces de mogelijkheid relevante informatie te raadplegen, een route samen te stellen en ervaringen te delen.

Over Arts Holland
Arts Holland is een samenwerking tussen het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), het Nederlands Uitburo en Waag Society. Gezamenlijk worden tools ontwikkeld voor de cultuurtoerist die het Nederlandse cultuurlandschap in kaart brengen. Arts Holland wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Stadsregio Amsterdam, de provincies Noord-Holland en Utrecht en het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast investeren de partners KLM, SICA en Total Active Media in het project.

Voor meer informatie over de presentaties en de pitches tijdens de Arts Holland Update zie: http://artsholland.com/arts-holland-update