Menu
Nieuws

Professionaliteit bij zakenreizen voor MKB belangrijker dan prijs

Niet de prijs, maar de professionaliteit van een zakenreisorganisatie vinden ondernemers in het Midden- en Klein Bedrijf het belangrijkste criterium bij het bepalen van hun keuze voor reisadvies. 42% van de MKB-bedrijven gaf dat aan in een landelijk onderzoek van ATP Corporate Travel, één van de top drie zakenreisorganisaties in ons land. Prijs wordt door 32% genoemd als het allerbelangrijkste keuzecriterium voor zakenreizen.

Een andere bijzondere conclusie uit het onderzoek is dat internet onder het Midden- en Klein Bedrijf terrein verliest als kanaal voor het boeken van zakenreizen. 37,5% van de bedrijven boekt via internet of rechtstreeks bij luchtvaartmaatschappijen, waar een eerder onderzoek nog een percentage van 46% internetboekingen liet zien. Steeds meer klanten tonen daarentegen wel interesse in het gebruik van online booking applicaties die zakenreisorganisaties aanbieden. Dergelijke zogenaamde online booking tools, zoals ATP Online, combineren de voordelen van een internetboeking met het advies en de expertise van een zakenreisspecialist, die bij wijze van spreken over de schouder van de zakenreiziger meekijkt.

MKB-bedrijven tonen verder nog maar weinig animo voor deelname aan bedrijfsspaarprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen. Slechts 20% van de ondervraagden was bekend met het gebruik van dergelijke programma’s, die door luchtvaartmaatschappijen de afgelopen jaren toch zeer actief zijn gepromoot. Het betreft loyaliteitsprogramma’s waarmee bedrijven kunnen sparen voor gratis tickets.