Menu
Amsterdam / Nieuws / Noord holland / Provincie / Steden

Amsterdam in top 10 populairste hotelbestemmingen Europa

Amsterdam behoort tot de tien populairste hotelbestemmingen van Europese reizigers. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com. De best bezochte Europese bestemmingen zijn Londen en Parijs.

Tijdens de eerste helft van 2012 behoorde Amsterdam in een groot aantal Europese landen tot de tien populairste bestemmingen op hotelboekingssite Hotels.com. Amsterdam stond het hoogst genoteerd in Ierland, waar het na Londen, Parijs en Rome de best bezochte Europese hotelbestemming was.

Op de Hotels.com websites in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk – de grootste reismarkten van Europa – behoorde Amsterdam ook tot de tien best bezochte hotelsteden, net als in Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Spanje en Zweden.

Londen en Parijs zijn met afstand de populairste hotelbestemmingen van Europa, zowel onder hotelgasten uit Europa als onder reizigers uit de rest van de wereld. Op de Nederlandse website van Hotels.com was Parijs de best bezochte Europese bestemming, gevolgd door Londen, Berlijn, Rome en Barcelona.

Over de Hotel Price Index (HPI)
De HPI werd gelanceerd in 2004. Het rapport is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De vermelde gemiddelde hotelkamerprijzen zijn de daadwerkelijk door gasten betaalde bedragen per overnachting – en niet de geadverteerde tarieven – in ruim 140.000 hotels over de hele wereld. De laatste HPI vergelijkt de hotelkamerprijzen tijdens de eerste helft van 2012 met de prijzen in dezelfde periode een jaar eerder.

Meer informatie: Hotel-price-index.com