Menu
Locaties / Nieuws

Hotel Lone (Kroatië): Best Congress Hotel en Best Hotel Architecture Design

In minder dan een week tijd won hotel Lone in Rovinj (Istrië) twee belangrijke awards: voor Best Congress Hotel en voor Best Hotel Architecture Design.

Voor hotel Lone is het momenteel hoogseizoen op prijzengebied. Het prestigieuze vijfsterren hotel van Maistra werd door International Hotel Awards uitgeroepen tot het beste vijfsterren congreshotel van Europa. Een paar dagen later kreeg het bijzondere ontwerp van het hotel erkenning in de vorm van een Best Hotel Architecture Design Award bij de European Hotel Design Awards 2012 in de categorie ‘Nieuwbouw van het Jaar’.

Lone heeft sinds de opening in 2011 al meer prijzen gewonnen voor ontwerp en design. Maistra blijkt zeer goed geslaagd te zijn in hun streven een hotel met internationale allure neer te zetten. De jury vond dan ook dat het gedurfde ontwerp uitstekend past in de wonderschone omgeving, voorziet in vele interessante en doordachte plekken en mooi speelt met licht en ruimte. Voor de jury was dit relatief jonge team van Kroatische designers en architecten, nog onervaren in hoteldesign, een overduidelijke winnaar.

Lone opende in juni 2011 de deuren als allereerste vijfsterren designhotel van Kroatië. Het hotel beschikt over 248 ruime en uiterst stijlvol ingerichte kamers met zeezicht, waarvan 11 suites en een presidential suite van 129m2. In de ruime en luxe badkamers liggen producten van het Nederlandse merk Rituals, waarmee de gast op de kamer het ultieme Spa en verwengevoel kan creëren. Lone heeft alles voor een perfect verblijf: twee gastronomische restaurants, seafood bar, kinderclub, nachtclub, spa- en wellnesscenter van 1700m2 en 10 multipurpose auditoria waarvan de grootste een capaciteit van 650 personen heeft. En dat alles met het romantische Rovinj, een Venetiaans kuststadje en een van de meest schilderachtige plaatsen aan de Istrische kust, binnen handbereik.

Meer informatie op www.lonehotel.com