Menu
Locaties / Nieuws

Groot nieuws voor de congresbranche!

Vanaf 1 januari 2012 is Haaglanden een unieke expo- en evenementenlocatie rijker! Door de sloop van de Statenhal en de Houtrusthallen is er behoefte aan een hoogwaardige en uitstekend bereikbare evenementen- en congreslocatie waar tevens publieks- en vakbeurzen kunnen worden gehouden.

Ondernemers Henk van der Straaten en Arie Brouwer zijn tot overeenstemming gekomen en hebben een grote deal gesloten, waarbij Arie Brouwer het complex aan de Volmerlaan 12 te Rijswijk voor de komende jaren gaat exploiteren onder de naam De Broodfabriek.

De Broodfabriek is gesitueerd in een industriële locatie, de voormalige broodfabriek van Bakkerij Meneba. Decennia lang werden er hier vele duizenden broden, ontbijtkoeken, krentenbollen en tienduizenden broodjes gebakken voor de wijde regio van Den Haag. Het complex van ruim

17.500 m2 was de laatste 16 jaar in gebruik voor o.a. Darling Market en Beurshal Haaglanden en wordt nu ingericht als een multifunctioneel beurzen- en evenementencentrum voor de gehele regio.

Het eerste half jaar van 2012 wordt er een investering van ruim 1,5 miljoen gedaan om het complex klaar te maken voor de toekomst. De Broodfabriek omvat 3 grote feest- en congreszalen, 3 grote beurshallen en diverse break-out rooms en vergaderzalen. Daarnaast beschikt het pand over een Horeca Plaza met een enorm buitenterras.

Gesitueerd in het hart van de Randstad in het bedrijvenpark Plaspoelpolder te Rijswijk, is De Broodfabriek uitstekend bereikbaar met zowel openbaar vervoer als eigen vervoer. Het NS-station Rijswijk ligt op 5 minuten loopafstand en de bus en tram stoppen voor de deur. De Broodfabriek heeft twee parkeerterreinen voor zo’n 400 auto’s en een enorme parkeergarage die plaats biedt aan ruim 800 auto’s. Dit naast de vele gratis parkeermogelijkheden in de directe omgeving.

Gezien de ideale verbinding met Rotterdam The Hague Airport en de twee grote hotelaccommodaties die op loopafstand van De Broodfabriek aanwezig zijn, verwacht ondernemer Brouwer ook zeker mogelijkheden om tal van internationale evenementen en congressen weer naar Haaglanden te halen.