Menu
Branche / Events / Nieuws / Utrecht

Vooruitblik op Glazenwassers & Gevelbehandelaarsvakbeurs 2013

Voor de tiende keer alweer vindt ook dit jaar de Glazenwassers & Gevelbehandelaars vakbeurs plaats. Op 15 en 16 mei 2013 staat het NBC in Nieuwegein in het teken van alles op het gebied van hoogwerkers, nieuwe glazenwassertechnieken, netwerken en het overbrengen van kennis over gevelbehandeling. In gesprek met Diede Saarloos – Projectmanager Heliview in samenwerking met OSB verantwoordelijk voor de organisatie – over waarom u het dit jaar niet mag missen.

Inlooptheater
‘Wat nieuw is ten opzichte van vorige edities is het inlooptheater op beide dagen,’ legt Saarloos uit, ‘een open theater waar presentaties worden gegeven over de voordelen van glasbewassing en gevelonderhoud.’ Er is elk half uur een andere workshop. Het theater is opgesplitst in twee ruimtes, waarbij in de ene ruimte informatie wordt gegeven over wet- en regelgeving terwijl de andere meer gericht is op productinnovatie.

Buitenterrein
Omdat gebleken is dat het niet eenvoudig is met alleen een buitenplek jezelf goed te laten zien, is ervoor gekozen om een totaalpakket (binnen en buiten) aan te bieden. Saarloos: ‘Binnen vindt het contactmoment plaats en buiten is er een mogelijkheid voor de demonstratieve kant ter aanvulling. Hierdoor wordt de wisselwerking tussen binnen en buiten beter verdeeld. Dit heeft toegevoegde waarde voor de exposant.’

Congres
Er wordt op 16 mei een groots congres ‘Verantwoord Gebouwonderhoud’ georganiseerd. Voorheen werd dit congres over twee dagen verspreid. Nu vindt het enkel op de tweede dag plaats, waardoor de informatie veel gerichter wordt gegeven. Dit gaat dieper in op de inhoud en is specifiek op de Facilitaire Managers gericht. Vragen als ‘wie kies je bij een aanbesteding’ en ‘wat zijn de veiligheidsrisico’s?’ worden tijdens dit congres beantwoord.

Gratis brancheborrel
Tenslotte is er een gratis brancheborrel ter afsluiting van de eerste beursdag. ‘Hier kan men naar hartenlust netwerken, wat toch één van de hoofddoelen is van de bezoekers. Een toegevoegde waarde voor het uitbreiden van je netwerk of contactonderhoud met bestaande relaties,’ zegt Saarloos.

Kennisoverdracht op kennisplein Gevelbehandeling
Voor specifieke vragen over Gevelbehandeling is er door OSB een kennisplein Gevelbehandeling opgezet. ‘Er zijn diverse gevelexperts aanwezig om praktische vragen van de bezoekers te beantwoorden. Interessant voor de bezoeker is om te weten wat er gebeurt als er verkeerde schoonmaakartikelen worden gebruikt en wat voor producten kwalitatief het beste zijn om te gebruiken voor de gevel’ aldus Saarloos.

NK Glazenwassen
Op de eerste dag is – net als tijdens voorgaande edities – het NK Glazenwassen gepland. Saarloos bereidt dit evenement tot in de puntjes voor: ‘We hopen op net zoveel of meer media aandacht voor dit evenement. Het is leuk om te zien met hoeveel passie er gewassen wordt en hoe fanatiek de glazenwassers zijn.’ Heliview wil deze editie het NK nog beter en grootser aanpakken. ‘Er moet dynamiek inzitten tijdens zo’n wedstrijd. Dan moet het evenement ook echt staan als een huis en de aandacht krijgen die het verdiend.’

Doelgroep
Bezoekersaantallen zullen gelijk zijn, Saarloos verwachten meer van het management. ‘De doelgroep is vooral de FM en gebouwbeheerder. Ik verwacht in totaal ongeveer 2200 bezoekers.’

Heliview heeft het inschrijfproces veranderd ten opzichte van de vorige edities. Nu moet iedereen zichzelf inschrijven, voorheen ging het per bedrijf. ‘Hierdoor krijgen we meer inzicht in wie er komt en kunnen we dit nog beter in kaart brengen om zo in 2015 een nog betere beurs op te zetten voor deze specifieke doelgroep.’

Waarom komen?
De toegevoegde waarde om te komen is volgens Saarloos netwerken en op de hoogte blijven: ‘Kom op 15 en 16 mei in contact met leveranciers en concurrenten. Kom op de lustrumborrel om met collega’s te praten. Ga naar het congres om mee te praten en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied en laat je niet alleen informeren maar ook inspireren!’besluit hij enthousiast.

Voor meer informatie gaat u naar glazenwassersvakbeurs.nl