Menu
Events

Promotie maken voor uw congres

Wanneer u met uw onderneming of organisatie een congres wilt gaan organiseren omtrent een bepaald thema, dan moeten er natuurlijk altijd verschillende zaken geregeld worden. Een belangrijk onderdeel van het congres is de marketing, oftewel, de promotie van het evenement. Hoe kunt u nu het beste promotie maken voor het aanstaande congres?

Het bepalen van de doelgroep

U kunt op verschillende manieren aandacht geven aan de marketing van uw congres. Het belangrijkste is dat u de doelgroep moet bepalen voordat u gaat adverteren. Het heeft namelijk geen zin om lukraak te adverteren. Daarmee lokt u geen bezoekers naar uw congres. U moet daarom zorg dragen voor gerichte marketing.

Gedrukt promotiemateriaal

De aankondiging van het congres kunt u op verschillende manieren realiseren. U kunt bijvoorbeeld posters en banners laten maken voor de promotie van het congres. Deze kunt u huis aan huis verspreiden, maar u kunt er ook voor kiezen om ze op bepaalde plekken neer te leggen waar uw doelgroep zich bevind. Uiteraard kunt u ook in kranten adverteren.

Online adverteren

Online drukwerk is in deze tijd niet meer weg te denken wanneer er aan marketing wordt gedaan. Social media is een belangrijk communicatiekanaal waarmee u bezoekers naar uw congres kunt trekken. Stel daarom advertenties op voor bijvoorbeeld Facebook. Of gebruik Twitter voor het plaatsen van een belangrijke tweet. Ben je opzoek naar een goede online drukkerij, kijk dan eens naar drukkerij Drukzo: online drukwerk specialist

Linkbuilding inzetten voor de promotie van uw congres

Naast het gebruik van social media, kunt u er ook voor kiezen om linkbuilding te integreren in uw marketing campagne. U gebruikt dan diverse netwerken en websites van ondernemers uit dezelfde branche, om u meer zichtbaar te maken. Voor de promotie van een congres is dat natuurlijk ideaal. Er zijn diverse online marketing bureaus die met u mee kunnen denken daarin.