Menu
Nieuws

Vastgoed populair onder investeerders

Investeerders zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om hun geld te laten renderen. Sinds de rente minimaal is heeft een spaarrekening of deposito niet zoveel zin. Nu de woningmarkt na de economische crisis weer aantrekt is het interessant in om te investeren in vastgoed. Huizen blijven over het algemeen redelijk waardevast. Alleen als er een ernstige crisis is zoals vanaf 2008 die specifiek de huizenmarkt treft kan de waarde van vastgoed dalen. Maar dan is het zaak om rustig af te wachten tot het tij keert. Vastgoed moet je niet voor even kopen maar voor minimaal enkele decennia. Dan is de kans op een goede winst het meest reëel.

Bedrijfspanden worden weer populair

Nu de economie weer groeit, groeit ook de belangstelling voor bedrijfspanden. Zowel winkels als kantoorpanden zijn gewild bij investeerders. Dat klinkt misschien vreemd, want door het groeiend aantal aankopen via internet loopt het winkelbezoek terug. Maar steeds meer ondernemers zoeken naar nieuwe mogelijkheden om toch een winkelpand rendabel te maken. Door iets extra’s te bieden aan bezoekers in plaats van simpelweg spullen verkopen wordt geprobeerd om de winkelstraten weer gezellig te maken en mensen ertoe te bewegen om weer ouderwets te gaan shoppen. Grote ketens hebben het nog steeds zwaar, maar kleine winkels die iets extra’s te bieden hebben zien hun omzet toch stijgen.

Op zoek naar mooie locaties

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een bijzondere locatie voor hun onderneming. Vergaderen op een bijzondere plek, een congres in een inspirerende omgeving, ook daarvoor is vastgoed nodig. Dit vastgoed wordt aangekocht door investeerders die het vervolgens voor een voor hen aantrekkelijke prijs kunnen verhuren. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De investeerders kunnen een hoog rendement uit hun vermogen halen en de huurders zitten niet vast aan de aankoop van een pand voor hun bedrijf. Mocht er dan in de toekomst toch reden zijn om naar een andere locatie te verkassen dan is de zakenman daar een stuk flexibeler in. De leegstand die een aantal jaren geleden zo schrijnend zichtbaar was begint langzaam maar zeker plaats te maken voor schaarste. En dat is natuurlijk een goed teken.