Menu
Events / Nieuws

Geslaagd WCOcongres voor Congres.nl

Congres.nl organiseerde het Website Conversie Optimalisatie congres in de Parel van de Veluwe. Aartjan van Erkel en Ton Wesseling gaven beiden presentaties en sloten de dag af met een conversie clinic.

WCO Congres Video

Aartjan van Erkel trapte af, met verleiden op het internet. Waar is de banaan, is een veelgehoorde kreet op het Website Conversie Optimalisatie congres. De banaan staat voor het oproepen tot actie op elke pagina van een website.

Daarna kwam Aartjan met verscheidene overtuigingstechnieken. Een van de punten die aangehaald werd, is het uitstralen van autoriteit. Kracht bij een website zetten met quotes van tevreden, maar ook ontevreden klanten. Ook het gebruik van sociale media en het gebruik van brancheondersteunende instanties werd aan de deelnemers uitgelegd.

Aartjans presentatie eindigde het conversieverhogend beeldmateriaal. Hierbij werden de do’s en dont’s uitgelegd bij het gebruik van beeldmateriaal. Vooral de kijkrichting werd hierbij aangehaald.

De tweede presentatie  is gegeven door Ton Wesseling. Ton gaf eerst informatie over het voeren van een online dialoog. Hierna werd een praktijkcase behandeld, die uit zijn eigen ervaring afkomstig is. Ton sloot zijn presentatie af met een leuke, interactieve quiz waarbij de winnaar een overnachting in de Parel van de Veluwe heeft gewonnen.

Uit de presentatie komt naar voren dat de basis belangrijk is. Daarnaast blijft het testen en nog eens testen. Ton wees iedereen op het gebruik van A/B testen in combinatie met het gebruik van Google Analytics. Door kleine aanpassingen, kan een website compleet anders converteren. Denk aan zaken zoals:

  •  het gebruik van een zoekfunctie
  • bepaalde delen van een website wisselen met elkaar.
  • gebruik van afbeeldingen

Na de twee presentaties begon de conversie clinic. De twee specialisten beoordeelden zes websites van de deelnemers. Aartjan en Ton gaven hun visie op hetgeen dat verbeterd kan worden. Waar is de banaan werd veelvuldig gebruikt tijdens de clinic.

Ter afsluiting konden de deelnemers en de sprekers met elkaar tijdens de borrel met elkaar bijpraten.

Al met al kan Congres.nl terugkijken op een geslaagde dag.  Het is het 1ste congres van de nieuwe dienst van Congres.nl ., Congresdesign.nl

In de toekomst gaan we dit soort congressen vaker organiseren bij partners van Congres.nl