Menu
Branche / Nieuws

Van Dutch Design naar Meeting Design

In 2013 laat NBTC Holland Marketing middels Mr Holland de internationale meetingplanner verder kennis maken met Nederland als zakelijke bestemming. Mr Holland is de ambassadeur van zakelijk Nederland en wijst de doelgroep op bijzondere zakelijke locaties en typisch Nederlandse gebruiken. Om zo uiteindelijk meer zakelijke bijeenkomsten in Nederland te realiseren. In de aanloop naar IMEX Frankfurt laat Mr Holland zien hoe Nederland al jaren interieurs over de hele wereld verandert met Dutch Design. Sinds kort verandert Nederland ook de meeting industrie door middel van zijn kijk op Meeting Design.

Into the Heart of Meetings
Onlangs verscheen het eerste boek ter wereld dat zich specifiek richt op meeting design: Into the Heart of Meetings. Het boek is van twee Nederlandse auteurs: Mike van der Vijver en Eric de Groot. Het biedt verrassende inzichten over de grondbeginselen waarop het beroep van Meeting Designer is gebaseerd. Op een vertellende manier schrijven deze Nederlandse auteurs over meeting design, welke kwesties er spelen en hoe deze zijn op te lossen.

IMEX 2013
Mr Holland laat internationale meetingplanners niet alleen kennismaken met deze Nederlandse kijk op het vak Meeting Design. Ook biedt hij hen tijdens de internationale vakbeurs IMEX in Frankfurt een gratis consult aan met een van de Nederlandse auteurs. Daarnaast kunnen meetingplanners door middel van een eenvoudige tool op de website www.meetmrholland.com een begin maken met het ontwerpen van hun eigen bijeenkomst in Holland.

Van Dutch Design naar Meeting Design
Dutch Design wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn eenvoud en herkenbaarheid. Vaak omschreven als minimalistisch, experimenteel, innovatief en slim. De Nederlandse mentaliteit is terug te zien in Dutch Design door de eigenzinnige, nuchtere en vaak grappige twist.

Meeting Design is een begrip dat meer en meer zijn intrede doet. In een tijd waar meetings en congressen niet meer ‘zomaar’ georganiseerd worden, is het belangrijk om kostenefficiënt te organiseren. Meeting design is de kunst van het vinden van de juiste afstemming tussen het format, de inhoud en de doelstellingen om het optimale rendement uit de bijeenkomst te halen.

Het economisch belang voor Nederland
Ongeveer een kwart van de circa 11,7 miljoen bezoekers aan Nederland overnachtte hier in 2012 met een zakelijke reden (ruim 3 miljoen bezoekers). Daarbij gaven ze zo’n 1,5 miljard euro uit. De meeste zakenreizigers komen uit het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en België.

Vergaderen in Nederland