Menu
Branche / Events / Nieuws / Utrecht

Productsoftware Jaarcongres 19 maart 2013

Op 19 maart 2013 lanceert CKC Seminars in samenwerking met professor Sjaak Brinkkemper het “Productsoftware Jaarcongres”: Hét platform voor de Nederlandse software-industrie. Het doel van dit jaarcongres is het creëren van een jaarlijks platform waarin de laatste ontwikkelingen, nieuwste tools, diensten en visies centraal staan. Met dit platform zal de belangrijke industrie van productsoftware worden versterkt.

Doelgroep van het jaarcongres zijn professionals, werkzaam in of ondersteunend aan de Nederlandse software-industrie. De insteek van het jaarcongres is bedrijfsbreed: onderwerpen die aan de orde komen, variëren van personeelszaken en verkoopkanalen tot ontwikkelvraagstukken en innovatie. Op het eerste congres wordt er bijvoorbeeld ingegaan op ondernemerschap en management, internationalisatie, software as a service (SaaS), het partnerkanaal, start-ups en kwaliteit van software.

Het programma bestaat uit plenaire lezingen van Bas van der Veldt, algmeen directeur van Afas, over de betekenis van leidinggeven en innovatie, en Jos Andeweg, financieel directeur van Unit4, over het ontstaan, de ontwikkeling en het succes van zijn bedrijf, diverse interactieve sessies en een plenaire discussie over de Nederlandse software-industrie. Dagvoorzitter is Bernhard van Oranje, oprichter van Levi 9 Global Sourcing.

Herinneringen van start-ups
Professor Sjaak Brinkkemper (Department of Information and Computing Sciences, Utrecht University) is een van de initiatiefnemers van dit congres. Hij doet al jaren onderzoek naar de succes- en faalfactoren van Nederlandse software-industrie. Onder zijn auspiciën verschijnt op het congres het boek ‘Software Business Start-up Memories. Key Decisions in Success Stories’ (uitgeverij Palgrave Macmillan), waar Roderick van Cann (Stabiplan) en Slinger Jansen (Universiteit Utrecht) ook aan hebben meegewerkt. In dit boek wordt een aantal bekende Nederlandse softwarepartijen doorgelicht, waaronder Unit4, Exact, Afas, Centric, Stabiplan, GX Software en Planon.

Voor meer informatie gaat u naar www.productsoftwarecongres.nl