Menu
Nieuws

Amsterdam Congresbureau Topsportvriendelijke werkgever

Op 3 augustus ontving Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) in het Olympisch Stadion Amsterdam het Keurmerk Topsportvriendelijke werkgever. Het keurmerk werd uitgereikt aan Stefan Diender, algemeen directeur ATCB, door Bram Ronnes, programmamanager Goud op de Werkvloer. Dit is een gezamenlijk initiatief van NOC*NSF, Randstad en Sport & Zaken.

Het programma Goud op de Werkvloer begeleidt topsporters naar een passende baan, tijdens of na de sportcarrière. De werkgever is volledig bereid de werktijden aan te passen aan het vaak intensieve training- en wedstrijdschema. Hierdoor kunnen sporters een werkcarrière opbouwen naast of na hun sport.

Bowling en atletiek
Al vanaf 2008 is Wendy Kok, één van Nederlands beste bowlers, bij ATCB werkzaam als productmanager I amsterdam City Card. Zij werd dit jaar Nederlands kampioen ‘Bowlen doubles’ en won de kwalificatie voor de World Cup 2011 in Johannesburg. Sinds juni heeft ATCB een tweede topsporter in huis: Bianca Baak. Zij is actief in de atletiek en werkt daarnaast in het VVV ServicecenGoud op de werkvloer logoter. In de afgelopen twee jaar won zij Goud op het Nederlands Kampioenschap 400m horden en afgelopen weekend nog zilver op het NK in het Olympisch Stadion.

Stefan Diender: “ATCB draagt graag haar steentje bij aan belangrijke maatschappelijke onderwerpen zoals sport. Ambities, zowel in werk als in sport, moeten worden gekoesterd en actief gestimuleerd. En waar mogelijk dus ook gecombineerd.”

Bram Ronnes: “Wendy en Bianca krijgen de kans een maatschappelijke carrière op te bouwen zonder concessies te hoeven doen aan hun topsportambities. Sterker nog: dit versterkt het verwezenlijken van deze ambities. ATCB verdient dit keurmerk ’topsportvriendelijke werkgever’ dus zeker!”

Goud op de Werkvloer
Naast ATCB hebben nog 55 andere werkgevers in 2010 het convenant Goud op de Werkvloer ondertekend waaronder ING, NOS, Randstad en Ernst & Young. Doel is het creëren van 100 structurele werkplekken voor actieve en gestopte topsporters tot aan de Olympische Spelen van Londen in 2012, passend bij de ambitie van het Olympisch Plan 2028. Meer informatie: www.sportenzaken.nl/goudopdewerkvloer

Olympische ambities
Voor het Olympisch Stadion als locatie werd gekozen vanwege de ambitie Olympisch Vuur – de kandidaatstelling van Amsterdam voor 2028 – en de activiteiten die ATCB uitvoert op gebied van Topsportbids, zoals het bid voor de EK Atletiek 2016.