Menu
Events / Nieuws

Online Advertising Congres schept helderheid

Op 8 november vond in de Lichtfabriek in Haarlem de eerste editie van het Online Advertising Congres plaats. Het event, georganiseerd door Marketingfacts en MarketingTribune, wil helderheid scheppen in het vakgebied van m.n. display advertising, dat tegelijkertijd een enorme ontwikkeling doormaakt en gek genoeg ondergesneeuwd raakt onder de aandacht voor earned en owned media. Onder dagvoorzitterschap van Alain Heureux, CEO van IAB Europe, gaven in totaal 10 sprekers hun visie op de ontwikkeling van het vakgebied.

De dag werd geopend door Joris van Heukelom, voorzitter van IAB Nederland. In samenwerking met Deloitte heeft IAB onderzoek gedaan naar de visie van de grootste adverteerders op online advertising.

Martin van der Meij van TMG haakte met zijn verhaal in op dat van Van Heukelom. Volgens Van der Meij is het probleem dat online advertising nogal ouderwets is. Het proces was vroeger vrij overzichtelijk: je belde met een partij, kreeg een voorstel, zeurde dat de prijs te hoog was, kreeg korting, stuurde een banner, controleerde of die goed geplaatst was en wachtte op de rapportage. Dat proces staat grotendeels nog steeds overeind, maar is wel flink complexer geworden. Dat leidt ertoe dat een online campagne gemiddeld 15 uur handwerk vergt, volgens van der Meij “ridicuul als je beseft dat je online werkt. Televisie en de krant gaan makkelijker.”

Ga voor informatie over de andere sprekers en het congres naar: Marketingfacts.nl/berichten/eventverslag-online-advertising-congres-oac12/