Menu
Locaties

Wat is de perfecte locatie voor jouw horeca onderneming?

Bent u van plan om binnenkort een eigen horecazaak te beginnen? Is het altijd al een droom geweest om een eigen broodjeszaak te beginnen of een Italiaans restaurant? Voordat u de zaak kunt openen is het verstandig een bedrijfsplan te maken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Belangrijk hierin is ook om te bepalen op welke locatie u de horecazaak wilt beginnen. Wat de perfecte locatie is, is erg afhankelijk van het soort zaak dat u wilt beginnen.

Bij een broodjeszaak, die voornamelijk in de middag en begin avond geopend is, is het belangrijk om in het centrum van een plaats te zitten. Zo kunt u veel aanloop verwachten van bezoekers die bijvoorbeeld na het winkelen nog even een lekker broodje komen eten.

Wanneer u een dinerrestaurant wilt beginnen of misschien juist de zakelijke bezoeker wilt aantrekken dan is een plek net buiten het centrum beter. De bezoeker zal het dan namelijk ook erg op prijs stellen dat de locatie met de auto gemakkelijk te bereiken is en dat er voldoende parkeergelegenheid is.

Eventueel kunt u uw zaak dan ook geschikt maken voor vergaderingen en zakenlunches zou verbreed u uw openingstijden, waardoor u meer bezoekers kunt verwelkomen.

Naast de locatie van de zaak zelf is natuurlijk ook de inrichting van de zaak en de keuken erg belangrijk. Bij een broodjeszaak is het belangrijk dat beleg natuurlijk goed gekoeld kan worden, maar ook bij een avondzaak zijn er tal van zaken die gekoeld bewaard moeten worden. Kies de juiste horeca koelkast via Horecarama.nl. Naast koelkasten zijn natuurlijk ook de apparatuur in de bereidingskeuken erg belangrijk. Denk hierbij aan: oven, vaatwasser, koffiezetapparaat, etc.

Door een goed plan te maken voor uw zaak en een juiste profielschets over de bezoekers die u wilt verwelkomen in de zaak worden veel vragen over welke zaken wel en niet nodig zijn al beantwoord. Daarnaast is het ook verstandig om eens wat bezoeken te brengen aan vergelijkbare zaken in de omgeving om zo een beeld te krijgen hoe zij het doen. Vaak krijgt u dan een goed beeld van zaken die u zeker anders wilt doen, maar ook kunt u tips op doen over zaken waar u misschien zelf nog niet aan gedacht had.

U kunt nog zo een mooie zaak beginnen, maar wanneer de locatie niet goed is dan zal het succes uitblijven.

Hieronder nog even een samengevatte top 5 van zaken waar u op moet letten voor de vestigingsplaats van uw zaak:

1. Wat is de doelgroep in de regio? Wie wilt u bedienen?
2. Hoeveel gasten wilt u kwijt per keer. Zorg dat hier voldoende ruimte voor is
4. Kan de gast de locatie makkelijk bereiken?
5. Is er veel concurrentie?

Veel succes met uw nieuwe horecazaak!