Menu
Events / Nieuws / Provincie / Steden / Utrecht / Utrecht

Gastronomie 2012: Een culinair hoogstandje!

Gastronomie 2012: Énkel hoogwaardige producten en diensten worden gezamenlijk gepresenteerd aan het midden- en hoogsegment van de horeca.

Gastronomie is hét culinaire vakevenement waar het gaat om gastronomie, kwaliteit, inspiratie & beleving!
De bezoekers van de vakbeurs:
-Leren nieuwe, smakelijke en vooral hoogwaardige producten kennen en zullen een mooie propositie zeker waarderen;
-Worden volop geïnspireerd door de grootste vakprofessionals uit binnen- en buitenland;
-Hebben de mogelijkheid om te netwerken in een intieme en professionele sfeer;

De doelgroepen
De vakbeurs Gastronomie 2012 richt zich op de horeca in het midden- tot hoogsegment. Welkom zijn: de chefs, souschefs, maîtres d’hôtel, sommeliers, bartenders, barista’s, eigenaars en verantwoordelijken van restaurants, brasseries, hotel-restaurants en lunchrooms.

Inhoudelijk
Tijdens Gastronomie 2012 zal in het midden van de beursvloer een groot kookeiland worden gecreëerd. De Bonnet gaat het toneel vormen voor spectaculaire Master Classes van verschillende sterrenchefs uit binnen- en buitenland. Ivo Niehe gaat de interviews leiden van de sterrenchefs, top sommeliers en topondernemers. Verdere programmapunten zijn: Workshops, Proeverijen, Master Classes, Uitreikingen en
Presentaties. Hiervoor zijn drie aparte ruimtes beschikbaar. Bekijk het programma op de website.

Bezoekersprofiel
Geen massabeurs voor 40.000 bezoekers, maar een gerichte vakbeurs met 5000 m2 aan kwaliteit. De bezoekers van de vakbeurs worden selectief maar wel groepsgericht benaderd. Entree is enkel gratis met inschrijfcode. Elke inschrijving wordt zorgvuldig gecontroleerd zodoende alléén gericht publiek binnen te krijgen en de dagjesmensen buiten te houden. Deze strategie heeft zich, tijdens editie 2011, goed bewezen!

Ook de exposant krijgt de gelegenheid om haar relaties te selecteren en persoonlijk uit te nodigen voor de vakbeurs. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Ook deze inschrijvingen worden gecontroleerd. Wij verwachten een bezoekersaantal van 4000 a 5000 beslissingsbevoegden.

Exposantenprofiel
Gastronomie 2012 is de eerste vakbeurs in Nederland, die zich specifiek richt op het midden en hoog segment in de horeca branche. Middels een eigen selectie hebben wij een lijst samengesteld van bedrijven met hoogwaardige producten en of diensten, waarvan wij vinden dat ze aansluiten bij het doel en de doelgroep van de vakbeurs.

Food: koelverse producten en afgeleiden (AGF, vis, zeevruchten, vlees, vleeswaren, wild, gevogelte, zuivel) kruiden, sauzen, oliën, vetten en andere hulpstoffen – droge voeding, specialiteiten en delicatessen – zoetwaren, brood en banket – diepvriesproducten en biologische en ecologische producten.

Wine: wijn importeurs, wijn (groot) handel, wijn accessoires en biologische wijnen.

And more: (speciaal)bier, likeuren – koffie en thee – water, frisdrank en vruchtensappen. Noviteiten, materialen voor de keuken, voor de zaal, voor het terras, voor de algemene inrichting en decoratie en voor het personeel.

Locatie
Om Gastronomie 2012 centraal in het land te laten plaatsvinden is er gekozen voor de Jaarbeurs
Utrecht, in deze mooie locatie is de vijfde hal geboekt. Deze hal beschikt over voldoende ruimte om
een zeer mooie en complete vakbeurs te organiseren.

Locatie: Jaarbeurs Utrecht
Datum: Maandag 12 en dinsdag 13 november 2012
Openingstijden: Ma: 13:00 – 21:00 uur, Di: 11:00 – 18:00 uur