Menu
Nieuws

Zakenreis tot in de puntjes regelen

Ga je binnenkort op zakenreis naar het buitenland? Dan is de kans aanwezig dat je via Schiphol gaat reizen. Een zakenreis is meestal erg druk, waarbij je aan veel zaken moet denken. Om ervoor te zorgen dat je zakenreis optimaal voorbereid is, geven we je alvast enkele tips over je reis voorbereiden en over parkeren Schiphol.

Goede voorbereiding is het halve werk

Zorg voor je vertrek dat je je tijdschema weet: hoe laat gaat je vlucht op Schiphol, hoe laat heb je je eerste afspraak? Pak vervolgens een klein koffertje in als handbagage: dit voorkomt lang wachten bij het landen waardoor je ook eerder bij je afspraken of hotel kunt zijn. Doe je paspoort, ticket en andere belangrijke papieren in een aparte tas, bijvoorbeeld je laptoptas. Op deze manier kun je in het vliegtuig je bespreking al voorbereiden.

Regel het parkeren op Schiphol

Bagage goed ingepakt, dan wordt het tijd om naar Schiphol te gaan. De meest flexibele manier is om te parkeren op Schiphol. Zo ben je niet afhankelijk van de tijden van het openbaar vervoer en kun je als je laat of juist heel vroeg terugkomt, meteen weg. Op Schiphol heb je vele mogelijkheden met parkeren, afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Wil je vooral dicht bij de vertrekhal staan met je auto, kies dan één van de dichtstbijzijnde parkeerplekken. In dit geval houd je zelf je autosleutels bij. Het voordeel hiervan is dat je zelf weet waar je auto staat en dat er niets met de auto gebeurt, omdat je zelf je autosleutels bij hebt.

Je kunt er ook voor kiezen om valet parkeren te gebruiken. Hierbij rijd je zelf tot de vertrekhal, waar je je autosleutel overdraagt aan een medewerker van de parkeerdienst, welke jouw auto vervolgens veilig op een parkeerterrein parkeert en je sleutels bewaart. Als je vervolgens terugkomt, staat je auto weer netjes te wachten bij de aankomsthal, vaak gepoetst en wel. Op deze manier hoef je je nergens druk om te maken tijdens je zakenreis en hoef je niet bang te zijn je autosleutels te verliezen.