Menu
Branche / Nieuws / Zakenreis

Met Travel Stress Index geeft CWT inzicht in verborgen kosten van zakenreizen

Recente bevindingen van CWT wijzen uit dat een reiziger-georiënteerd reisbeleid, dat rekening houdt met de impact van stress door reizen, bedrijven helpt om het welzijn van hun reizigers te verbeteren. Tegelijkertijd kan de productiviteit
van zakenreizigers hierdoor worden verbeterd met 32%.

In vervolg op een onderzoek naar de belangrijkste stressfactoren onder zakenreizigers
heeft Carlson Wagonlit Travel vorig jaar de Travel Stress Index ontwikkeld. Deze tool -gebaseerd op twintigtal stressfactoren- meet de financiële impact van verloren productiviteit door reisgerelateerde stress. De zogenaamde verborgen kosten van zakenreizen.

Met behulp van de Travel Stress Index (TSI), kan CWT nu voor iedere organisatie de reisgerelateerde stress in kaart brengen, vergelijken met andere organisaties in de industrie en vervolgens assisteren bij de aanpak van deze verborgen kosten. Ongeveer een derde van de ontstane reisstress en het daarmee gepaarde gaande tijds- en productiviteitsverlies kan worden goedgemaakt door het nemen van specifieke maatregelen.
Een voorbeeld ter illustratie: het mogelijke productiviteitsverlies voor een bedrijf met een gemiddelde van 5.000 trips per jaar vertegenwoordigt een bedrag van 3,3 miljoen US dollars, hiervan kan ongeveer 1,1 miljoen US dollars worden “terugverdiend” door een verbeterde productiviteit van de reiziger.

“Door de opzet van een reisbeleid dat is gericht op mensen -hun reisprofielen, wensen en reactie op diverse stressfactoren- kunnen bedrijven hun reizigers helpen te focussen op de essentiële reden van hun reis: zakendoen!”, aldus Vincent Lebunetel van CWT Solutions Group. “Wij stimuleren bedrijven om zakelijk reizen te zien als een strategisch middel om te groeien en in de markt te kunnen concurreren, maar daarnaast oog te hebben voor het feit dat zakenreizen impact heeft op het belangrijkste kapitaal van een onderneming; haar medewerkers.”

Klik hier voor het volledige Engelstalig rapport.

Meer informatie over CWT Solutions Group: www.cwt-solutions-group.com

Over Carlson Wagonlit Travel
Carlson Wagonlit Travel (CWT) is een internationaal leidende organisatie op het gebied van
zakelijk reismanagement en meetings & events. CWT bedient bedrijven en overheidsinstanties
van uiteenlopende omvang in meer dan 150 landen en gebieden. Door het optimaal benutten
van de vakkundigheid van haar medewerkers en technologische innovaties helpt CWT haar
klanten om het hoogst mogelijke rendement uit hun reisprogramma te halen op het gebied van besparingen, dienstverlening, veiligheid en duurzaamheid. De organisatie levert op toegewijde
wijze hoogwaardige diensten en ondersteuning aan reizigers.
De diensten en oplossingen van CWT bestaan uit Traveller & Transaction Services, Program Optimization, Safety & Security, Meetings & Events en Energy Services. In 2011 bedroeg de pro
forma omzet van CWT van 100% dochterondernemingen en joint ventures USD 28 miljard. Als onderdeel van duurzaam ondernemen heeft CWT de United Nations Global Compact ondertekend. Voor meer informatie over CWT:www.carlsonwagonlit.com. Volg ons op Twitter: @CarlsonWagonlit.