Menu
Locaties / Reizen / Zakenreis

Congresstad Wenen

Wenen is door de Icca (International Congress and Convention Association) uitgeroepen tot beste congresstad.
Waar heeft deze stad dat onder andere aan te danken? Hieronder een paar redenen:

Internationaal
Wenen herbergt een groot aantal internationale organisaties, waardoor ze uitgegroeid is tot een gerenommeerde congresstad. Door de manier waarop Wenen is gebouwd, is het ook een stad die direct heel veel biedt. Het centrum is compact en de andere districten zijn makkelijk te bereiken met OV, in sommige gevallen zelfs te voet en uiteraard met een taxi.Hotels
Het hotelaanbod is van een hoog gehalte, waarbij ook hier geldt dat heel wat tophotels binnen het centrum liggen en zo gasten alle ruimte bieden optimaal van de stad te genieten. Niet voor niets is ook na het einde van de Koude Oorlog de populaire congresstad Wenen op dit gebied haar faam waar blijven maken.

Bereikbaarheid
Wenen is op verschillende manieren te bereiken. Uiteraard via de weg, maar ook comfortabel met de (nacht)trein. Het snelst en makkelijkst blijft echter het vliegen. Vliegtickets Wenen zijn goedkoop en bieden een directe vlucht. Het vliegveld is met zowel de shuttlebus als de metro direct met het centrum van de stad verbonden. Veel hotels liggen in de nabijheid van de metrostations, waardoor men nooit lang met bagage heeft te sjouwen.

Genoeg te beleven
Wenen is een stad vol verrassingen. Niet alleen wat betreft de goede – en gevarieerde keuken of de beroemde koffiehuizen. Ook het aanbod aan variété of een heerlijk avond in een van de wijnhuizen langs de Donau is aantrekkelijk. De kleine, typisch Weense, restaurants, Beisl genoemd, bieden vaak een werkelijk verrassend goede maaltijd aan. Plus, en dat is zeker bij de hectiek van een congres belangrijk, het een stad die rust uitstraalt.