Menu
Events / Locaties / Nieuws / Provincie / Steden / Utrecht / Utrecht

Vakbeurs gastronomie in Jaarbeurs goed bezocht

De tweede editie van Gastronomie, de vakbeurs voor het midden- en hoogsegment van de horeca, is gisteren succesvol afgesloten. Tijdens de twee beursdagen in de Jaarbeurs in Utrecht, hebben 3967 horecaprofessionals Gastronomie bezocht. De reacties van de circa 120 exposanten op Gastronomie waren enorm positief. Men was erg te spreken over de kwaliteit van de bezoekers, de kwaliteit van het programma op de kookeilanden en de uitstraling op de beursvloer.

Bonnet Masterclasses en Mastercolleges
Verschillende topchefs uit binnen- en buitenland waren aanwezig op Gastronomie voor het geven van een interview of kookdemonstratie, onder meer Andoni Luis Aduriz van restaurant Mugaritz*** uit Spanje, Topchef van het jaar Paul van de Bunt van restaurant De Leuf ** en Gert de Mangeleer en Joachim Boudens van drie sterrenrestaurant Hertog Jan. De interactieve interviews met deze chefs werden geleid door Astrid Joosten en Ivo Niehe.

Kookwedstrijd Glazen Kalf
De wedstrijd om het Glazen Kalf, een initiatief van de Van Drie Groep en Euro-Toques Nederland, werd voor het eerst gehouden op de beursvloer van Gastronomie. Winnaar van het Glazen Kalf is Nicky van de Beuken.

Young Chef Award 2012
Ook de wedstrijd om de Young Chef Award vond voor het eerst plaats op de beursvloer van Gastronomie. Deze wedstrijd voor chefs onder de 25 werd dit jaar gewonnen door Pim Veen, leerlingkok van Restaurant De Leest uit Vaassen.

TNO Foodprinter
De 3-dimensionale foodprinter van TNO was ook te bewonderen op de beursvloer. Kjeld van Bommel van TNO gaf een inspirerende workshop over de toekomst van deze printer.

Gastronomie 2013
Gastronomie 2013 vindt plaats op 11 en 12 november 2013 in de Jaarbeurs te Utrecht en is alleen toegankelijk voor beslissingsbevoegde horecaprofessionals uit het midden- en hoogsegment.

Meer informatie over de Jaarbeurs: www.jaarbeurs.nl
Meer informatie over vakbeurs Gastronomie: www.gastronomie.nl