Menu
Locaties / Nieuws

Mariënwaerdt behaalt gouden Green Key certificaat

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en alles op biologische wijze. Dat zijn onze uitgangspunten. Het daarmee in stand houden van het schitterende familielandgoed is onze missie. We doen dat met veel passie en liefde.”

Op 4 januari 2012 is het gouden Green Key keurmerk uitgereikt aan de vergader- encongreslocaties van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Green Key is hét internationaal keurmerk voor maatschappelijke betrokkenheid.Heerlijkheid Mariënwaerdt heeft hart voor het behoud van de natuur en het Landgoed. Om deze zoveel mogelijk te ontzien en te behouden, ziet Mariënwaerdt de beheersing van de milieubelasting en het beperken van de milieurisico’s als een primaire verantwoordelijkheid van het management en iedere medewerker. Om deze gedachte structureel vorm te geven worden op de vergader- en congreslocaties de richtlijnen van Green Key gevolgd. Dit jaar dus met goud bekroond!

 Green Key

Green Key is een internationaal keurmerk dat staat voor duurzame bedrijfsvoering in de toeristische sector voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg in het bedrijf. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. Bij bedrijven met een Green Key wordt bewust omgegaan met het milieu en de natuur, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit.

 Eisen voor Green Key

Het keurmerk garandeert de gasten van de vergader- en feestlocaties een comfortabel verblijf met zorg voor de omgeving. Met het behalen van het hoogste niveau van de Green Key – goud – is aangetoond dat in de vergader- en congreslocaties maatregelen zijn genomen voor gas-, water- en energiebesparing en voor de beperking en scheiding van afval.

 Authentieke vergader- en feestlocaties

In het sfeervolle hart van Mariënwaerdt zijn een aantal prachtige locaties te huur voor een goed georganiseerde zakelijke bijeenkomst of het vieren van een geweldig feest. Elke locatie kent haar eigen charme en leent zich perfect voor de gelegenheid. Voor het bespreken van één of meerdere locaties kunt u bij Corry Neggers of Lisa Visser (sales locaties) terecht; zij adviseren u graag over de mogelijkheden. (locaties@marienwaerdt.nl, (0345) 687010).