Menu
Nieuws

Maritim verrijkt Amsterdamse skyline met vlaggenschip congreshotel

De skyline van Amsterdam wordt verrijkt met twee iconische gebouwen langs het IJ, naast het EYE Filminstituut en A’DAM Toren. In het eerste gebouw komt Maritim Amsterdam: het vlaggenschip congreshotel van de meermalen bekroonde Duitse hotelketen Maritim Group. In het tweede gebouw komt een woontoren met een breed scala aan appartementen van diverse afmetingen inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced apartments. Het project met een oppervlakte van 70.000 vierkante meter, wordt ontworpen door Team V Architectuur en ontwikkeld door de Oostenrijkse projectontwikkelaar IES. De oplevering wordt in 2018 verwacht.

Congreshotel springt in op behoefte van de stad
Het aantrekken van een congreshotel is al enkele jaren de ambitie van de gemeente Amsterdam. Met de komst van Maritim Amsterdam zal de positie van Amsterdam als congresstad versterkt worden. Met 52.000 vierkante meter en 600 vier sterren hotelkamers, vervult het hotel ook de behoefte van extra hotelkamers in Amsterdam Noord. Met één congreszaal voor 2.300 gasten, één voor 1.300 gasten en een aantal kleinere zalen, biedt Maritim Amsterdam ruimte aan 5.000 congresbezoekers. Daarmee is het een van de grootste congreshotels van Europa en het vlaggenschip congreshotel voor Maritim Hotels wereldwijd. Met hun ruime ervaring met het plannen, organiseren en managen van congressen, zal Maritim Amsterdam een rijk programma aanbieden van congressen,
sprekers, concerten, productlanceringen, modeshows en merkpresentaties. Het hotel verwacht ongeveer 360.000 bezoekers per jaar en zal nauw samenwerken met de RAI en andere hotels in de stad.

Eric van der Burg, wethouder van Amsterdam: “De komst van het Maritim is een toegevoegde waarde voor de stad Amsterdam. De congresbezoekers zullen de stad bezoeken en hiermee een flinke stimulans geven aan de Amsterdamse economie.”

Congreshotel-Overhoeks High Graphic Impression

Congreshotel-Overhoeks High Graphic Impression

Wonen in de skyline van Amsterdam
Met 23.000 vierkante meter, biedt de woontoren een breed scala aan appartementen van diverse afmetingen inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced apartments. In totaal komen er ongeveer 220 appartementen. Allen zijn voorzien van een buitenruimte en hebben een spectaculair uitzicht over de stad.

Uniek hotel- en woonconcept
Het project is uniek vanwege het rijke aanbod aan faciliteiten voor zowel gasten als de
bewoners van Amsterdam, waaronder:

  • Diverse bars en restaurants variërend van nationale en internationale keukens tot een leuke plek voor een hapje en drankje.
  • Een skybar met een spectaculair uitzicht over de stad.
  • Een toonaangevend congrescentrum met zalen van verschillende afmetingen waaronder een aantal extra ruime zalen waar grote (inter)nationale congressen georganiseerd kunnen worden.
  • Vergaderzalen voor gasten van Maritim en bewoners van Amsterdam op een unieke plek.
  • Een van de meest spectaculaire wellness- en fitnesscentra van Nederland.
  • Een breed scala aan appartementen van diverse afmetingen met een buitenterras en spectaculair uitzicht in alle windrichtingen.

Verder wordt het aangrenzende park niet alleen het groene hart van Overhoeks, maar ook een plek waar iedereen ontspanning kan vinden.

Dr. Markus Teufel, Algemeen Directeur van IES: “Alle partners hebben zich ten doel gesteld om de skyline van Amsterdam te verrijken met iets dat groter is dan twee iconische gebouwen. Uiteindelijk zal het de ervaring binnenin de gebouwen zijn die blijft intrigeren, lang nadat de buzz verdwenen is. Het congreshotel en de woontoren worden een plek waar iedereen, bewoners en bezoekers, zich thuis zal voelen.”

Overhoeks
Met culturele hot-spots zoals het EYE Filminstituut, de Tolhuistuin en A’DAM Toren als epicentrum van creativiteit en muziek, groeit Overhoeks langzaam maar zeker uit tot het kloppend hart van de stad. Samen met de gemeente Amsterdam werken alle partners er hard aan om Overhoeks verder te ontwikkelen tot een van de meest toonaangevende wijken van de stad. Het congreshotel en de woontoren zullen een extra impuls geven aan het
gebied en de stad Amsterdam. Het project combineert een hoge kwaliteit van leven met alle voordelen van het moderne, stadse leven. Een gunstige verbinding met het openbaar vervoer en een ondergrondse parkeergarage zijn onderdeel van een zorgvuldig uitgedacht mobiliteitsplan, dat bijdraagt aan een leefbare wijk voor alle bewoners en gebruikers van Overhoeks.