Menu
Branche

Congres trends

In de wereld van congressen zult u de komende jaren trends zien. Voor u hebben we een lijstje samengesteld met 5 van deze trends.

 1. Integratie.
  De face-to-face beleving zal moeten integreren met de digitale beleving. We kunnen dit ook wel digitalisering noemen. Dit betekent dat als u een congres organiseert, u uw informatie ook digitaal zal moeten aanbieden. Vooral smartphones zijn populair, denkt u bijvoorbeeld aan een app waar de genodigden alle ins en outs van het congres kunnen volgen. Daarnaast zullen de sprekers van uw congres ook online te beluisteren moeten zijn.
 2. Specialisatie.
  Diepgang wordt steeds belangrijker. Een algemeen congres is niet meer interessant, u zal dieper in een onderwerp moeten duiken. Uw congres aanpassen aan de speciale behoeften van uw genodigden. Is uw congres op maat gemaakt, innovatief en uniek? Dan is uw congres geslaagd!
 3. Participatie
  Niet alleen specialisatie is belangrijk, ook participatie wordt steeds belangrijker. Deelnemers willen interactie. Dit is goed te combineren met de digitalisering. Laat de genodigden participeren in de planning, geef ze de mogelijkheid online hun mening/tips te geven. Daarnaast is het belangrijk om in het congres zelf interactiviteit op te nemen. Genodigden zijn niet meer geïnteresseerd in een monoloog, dit kunnen ze namelijk ook op internet wel bekijken.
 4. Outsourcing
  Steeds meer bedrijven gaan over op outsourcing. Dit betekent dat congressen steeds meer in handen liggen van externe bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan verschillende organisatiebureaus. Dit bespaart voornamelijk veel tijd. En tijd is geld, toch?
 5. Design
  Logistiek is altijd belangrijk geweest, maar nu wordt de design van het congres ook steeds belangrijker. Het congres moet een emotionele impact hebben en een merk ondersteunen of zelfs versterken. Een goede logistiek is tegenwoordig niet meer genoeg.