Menu
Nieuws

Internationaal medisch psychologisch congres naar Groningen

Groningen in rijtje wereldsteden

Groningen is in 2014 de gaststad van een groot, internationaal congres van de federatie ‘International Society of Behavioral Medicine’ (ISBM). Het congres vindt plaats van 20 tot 25 augustus in congres-, vergader- en tentoonstellingscentrum MartiniPlaza te Groningen.
Er worden zo’n 800 bezoekers uit onder meer de Verenigde Staten, Azië en Europa verwacht.

Het ISMB organiseert sinds 1990 eens in de twee jaar een internationaal congres. Verschillende wereldsteden, zoals Tokyo, Kopenhagen, Helsinki en Bangkok, fungeerden afgelopen jaren als gaststad. Het laatste congres vond plaats in Washington, het eerstvolgende, dit jaar, in het Hongaarse Budapest.

Het waren Prof. dr. Jacq. van der Klink en Prof. dr. Robbert Sanderman, beide van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), die het initiatief namen om dit internationale congres naar Groningen te halen. Na het indienen van het bidboek werd er vanuit het bestuur van de ISBM zo enthousiast gereageerd dat een aantal bestuursleden in mei van dit jaar naar Groningen afreisde om hier met eigen ogen te zien wat Groningen als congresstad te bieden heeft. Volgens Sanderman waren de bestuursleden erg te spreken over de sfeer in de stad en de hier aanwezige faciliteiten. ‘Martiniplaza, met een goede sfeer en uitstekende voorzieningen, maakte ook een bijzondere indruk op het bestuur van de ISBM’, voegt hij toe.

In de vier dagen dat het congres plaatsvindt staat er onder andere een borrel in de Martinikerk en een diner in het Academiegebouw in de Broerstraat op het programma. Sanderman verwacht dat een deel van de bezoekers nog een aantal dagen aan het verblijf zal vastplakken om meer van de stad en omgeving te zien en eventueel een bezoek te brengen aan Noorderzon, dat in dezelfde periode plaatsvindt.

Note: de te verwachten economische spin off van het ISBM congres in 2014 vertegenwoordigt voor de stad Groningen een waarde van ruim € 1.4 miljoen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jaap Westerhuijs – Groningen Congres Bureau – tel: 06 46 222 154

http://www.groningencongresbureau.nl