Menu
Nieuws / Reizen

High Tech in de Savoie Mont Blanc Frankrijk

De Franse Alpen zijn hightech deze winter! De skioorden beschikken over steeds slimmere smartphone-applicaties en videozones op de pistes. De skigebieden van Les Arcs, Les Menuires en Espace Diamant hebben apps ontwikkeld om de snelheid van skiërs en snowboarders te kunnen meten evenals het aantal verbrande calorieën. Een app met tips over leuke skiroutes vindt men in o.a. Les 3 Vallées en Saint-Sorlin d’Arves.

Smartphone-applicaties

Zo heeft de wintersportplaats Megève een app gelanceerd die de gebruiker informeert over de drukte bij de skiliften. Op deze manier kunnen wintersporters lange rijen vermijden!

SKI Mobiel en WIFI
Diverse wintersportplaatsen beschikken tegenwoordig over mobiele websites, zodat men met behulp van een smartphone eenvoudig online een wintersportvakantie kan boeken of alvast de skipassen kan reserveren.Om een extra service te bieden aan haar bezoekers, heeft onder andere de wintersportplaats Val Thorens gratis WIFI ter beschikking gesteld bij 18 liften in het gebied.

Videozones
Ook beschikken diverse wintersportgebieden dit seizoen over speciaal ingerichte videozonesop de pistes. Wintersporters kunnen zichzelf op deze manier in actie terugzien! Zo heeft o.a. Les Menuires een videozone, waar men op het parcours gratis en automatisch wordt gefilmd, in Megève kunnen skiërs een foto van zichzelf laten maken met de Mont Blanc op de achtergrond.

Meer informatie: www.savoiemontblanc.com