Menu
Eindhoven / Locaties / Nieuws / Noord-Brabant

Evoluon krijgt gouden keurmerk Duurzame Ondernemer Eindhoven

Woensdagavond 27 maart ontving het Evoluon het gouden Keurmerk Duurzame Ondernemer 2013 uit handen van wethouder Joost Helms. Het keurmerk werd voor de vierde maal uitgereikt.

Naast het Evoluon kregen nog 38 andere Eindhovense ondernemers dit keurmerk als waardering voor de MVO-inspanningen. In totaal kregen negen ondernemers een bronzen, zestien een zilveren en veertien een gouden keurmerk.

Duurzame ondernemers
Ondernemers met een Keurmerk Duurzame Ondernemer brengen duurzaamheid op tal van fronten tot uitdrukking in hun bedrijfsvoering. Ze zijn bezig met het besparen van energie, het inkopen van grondstoffen tegen een eerlijke prijs en bieden bijvoorbeeld arbeidsplaatsen aan personen met een beperking of een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Duurzame Ondernemer beantwoordden de deelnemende ondernemers vragen over duurzaamheid in relatie tot hun bedrijfsvoering:

Business Case: Hoe heeft u duurzaamheid verankerd in uw bedrijfsvoering?
Communicatie: Hoe communiceert u dat u duurzaamheid belangrijk vindt intern en extern?
Impact: Wat is de impact van uw bedrijfsvoering op de omgeving, grondstoffen, natuur en milieu?
Energie: Hoe gaat u om met energie; uw energiegebruik en/of duurzame opwekking van energie?
Ondernemers die 70-80 % van de vragen positief beantwoordden ontvingen een bronzen keurmerk. Bij een positief antwoord op 80-90 % van de vragen kregen zij een zilveren keurmerk en een gouden keurmerk ontvingen de ondernemers die 90-100% van de vragen positief konden beantwoorden.

Het Evoluon ontving in 2011 zilver en in 2012 brons. Samen met de gouden waardering in 2013 een goede stimulans om voortdurend aandacht te besteden aan het MVO-beleid. Eerder deze maand werd het Evoluon ook wederom weer beloond met de gouden Green Keyclassificatie, het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties.

Bron: Gemeente Eindhoven

Op zoek naar een passende locatie in Eindhoven voor een vergadering of congres? Ga voor informatie en advies naar Vergaderen.nl