Menu
Amsterdam / Events / Locaties / Nieuws / Steden

BAUT Amsterdam: houdbaar tot 31 december 2014

Vanaf zaterdag 13 oktober is BAUT zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, borrel en diner; maar ook voor kunst, design, muziek en meer. De 900 vierkante meter tellende horecazaak (met terras) aan de Wibautstraat in Amsterdam viert vrijdag 12 oktober een openingsfeest voor genodigden. 

Creatief, dynamisch, divers, toegankelijk, tijdelijk en vooral: lekker eten. Dat is BAUT. Voor ieder moment van de dag en avond biedt BAUT relaxte hotspots: op het ruime terras (120 m2 aan de zonnige voorkant en nog eens 120 m2 aan de zijkant), in de bar (140 m2 met digitale leestafel, zithoek en knusse booths) en in het restaurant met open keuken (155 m2). Tegelijkertijd is BAUT een platform voor design, vernieuwende kunst en exposities. De inrichting is comfortabel industrieel; clean meets vintage, met een rauw randje. En verborgen grapjes, daar houdt BAUT ook van.

De keuken wordt geleid door chef Michiel van der Eerde, die zijn kennis en ervaring opdeed bij Hoefslag, Bokkedoorns, Oudsluis, Het Amstel Hotel en andere sterrenrestaurants. De afgelopen twaalf jaar was Van der Eerde culinair eindverantwoordelijke bij de horecaconcepten van IQ Creative: Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads. Welke gerechten uit welke windstreken op de menukaart staan wordt binnenkort onthuld via bautamsterdam.nl en de social media.

BOVENBAUT
In de flexibel indeelbare zaal op de eerste verdieping (150 m2 inclusief toiletgroep en rookruimte) organiseert BAUT diverse activiteiten. BovenBAUT – zoals de bovenverdieping heet – is te huren voor allerlei evenementen: vergaderingen, workshops, exposities, private dining, borrels, terugkerende feesten etc. Op het dakterras (180 m2) wordt komend voorjaar een Urban Garden ontwikkeld; een ontspannen groene plek, midden in de stad.

BUURTBAUT
Langs de rafelrand van de stad gebeuren vaak de spannendste dingen. Het is een zone van constante verandering; wat nu de rand is, kan weldra stad zijn. De Wibautstraat (met grindbetonarchitectuur uit de jaren zestig en zeventig) werd als stedelijke ruimte weinig gewaardeerd totdat horecazaken Canvas, Trouw en Rijsel een sociaal-economische rol gingen spelen. Ook BAUT draagt bij aan deze positieve ontwikkeling en vormt een nieuwe impuls voor de opwaardering van de buurt.

Om de buurtfunctie te onderstrepen werkt BAUT continu samen met locale partijen (waaronder: STACH Food, Bocca koffie, Tenue de Nîmes, Brouwerij ‘t IJ) en locale kunstenaars. Van 12 oktober tot 9 november exposeert Milan Hofmans bij BAUT, met o.a. foto’s uit zijn boek ‘Amsterdam Cool’.

HOUDBAAR TOT 31 DECEMBER 2014
Nog vóór de opening is de sluiting al aangekondigd. Het doek valt op 31 december 2014, in verband met herontwikkelingsplannen van het stadsdeel. Ondanks het tijdelijke karakter wordt het voormalige Paroolpand momenteel in rap tempo drastisch verbaut.

NU OF NOOIT
BAUT is de eerste onderneming van Nu of Nooit B.V. Het bedrijf richt zich op het tijdelijk en duurzaam exploiteren van leegstaande gebouwen. Dit varieert van horeca tot pop-up winkels, sport- en evenementenlocaties. Nu of Nooit B.V. is dit jaar opgericht door Job Keja, Michiel van der Eerde en Dick Leijen.

BAUT OPSTARTKORTING!
In verband met mogelijke kinderziektes geldt er 20% korting op het eten, van zaterdag 13 t/m zaterdag 20 oktober. BAUT (Wibautstraat 125) is zeven dagen per week geopend: doordeweeks van 09.00 uur tot 01.00 uur, op vrijdagen en zaterdagen van 09.00 tot 03.00 uur. Reserveren kan via: info@bautamsterdam.nl