Menu
Nieuws

Een congreszaal zonder internet? Dat kan tegenwoordig niet meer

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder internet. Thuis of op het werk achter de computer, maar natuurlijk ook via onze smartphones en andere gadgets. Alles gebruikt internet. Goed internet is in deze tijd dus van groot belang. Ook bedrijven hebben hier tegenwoordig veel mee te maken. Stabiel en betrouwbaar internet is van belang zodat alle werkzaamheden goed uitgevoerd kunnen worden, maar is ook een extra service richting je klanten. Naast goed internet voor de pc’s aan de bureaus, is ook goed internet in congreszalen van groot belang.

Waar is de beamer? Waar is het internet?

Het is vast een herkenbaar probleem. Er moet een presentatie gegeven worden bij een congres maar waar is de beamer? Dit is een van de meest voorkomende problemen in een congreszaal, maar ook internet kan toegevoegd worden aan dat rijtje. Goed en toegankelijk internet is tegenwoordig niet meer weg te denken. Stap een willekeurige supermarkt of fastfoodketen binnen en er wordt gratis internet aangeboden. Waarom zijn er dan nog genoeg congreszalen waar geen internet is? Internet is juist van groot belang in een congreszaal. Het oplossen van deze irritaties zorgt er voor dat een congres zo vlot en comfortabel mogelijk zal verlopen.

In de cloud

Waar vroeger alles aan presentaties en documenten nog moest worden meegenomen op een CD of USB stick, staat tegenwoordig alles op het internet. Een USB stick vergeten is absoluut niet meer van deze tijd. Alles is op elke plek toegankelijk in de cloud via bijvoorbeeld programma’s als iCloud en Dropbox. En hier is uiteindelijk wel internet voor nodig in een congreszaal.

Hoe krijg ik mijn internet daar?

Internet krijgen in de congresruimte blijkt soms nog wel eens een probleem te zijn. Tegenwoordig bieden veel internet aanbieders goede pakketten aan voor zakelijke klanten. Er zijn ook voldoende internet aanbieders die services aanbieden die er voor zorgen dat er overal goed ontvangst is, dus ook in de congreszaal. Extra modems, maar ook internetversterkers worden geplaatst en zorgen er voor dat het internetsignaal beter te ontvangen is op bepaalde plekken in het gebouw. Dit zelf aanleggen kan extra in de kosten lopen, maar veel aanbieders hebben alles in 1 pakketten die de kosten niet te hoog laten oplopen. Zij installeren alle extra hardware die nodig is zodat je het beste internet hebt en vooral dat je overal internet hebt.

Of je nu spreker of deelnemer bent bij een congres, niemand kan tegenwoordig meer zonder een goede internetverbinding.