Menu
Nieuws

Vind het perfecte overhemd voor een congres

Een perfect overhemd vinden voor op een congres kan best een uitdaging zijn. Met zoveel verschillende soorten, maten, pasvormen en merken is er veel keus. Vaak heb je 10 overhemden in je kast hangen en zelfs dan weet je nog niet precies welke je graag aan wil doen. Zo wordt het soms alsnog lastig welk overhemd aan te doen naar een congres. De overhemden specialist overhemden.com weet precies welk overhemden fijn zijn voor een congres.

De eerste eigenschap: het moet goed zitten

Dit klinkt vrij logisch. Comfortabel voelen in iets wat je draag is erg belangrijk. Het lekker zitten van een overhemd heeft veelal te maken met de kwaliteit van het soort katoen dat gebruikt is. Katoen van hoge kwaliteit heeft de eigenschap fijner en zachter aan te voelen. Letterlijk als een tweede huid. Daarnaast ziet dit er ook veel mooier uit. Een comfortabel en mooi overhemd is dan ook vaker van hoge kwaliteit. En dit zijn soms net de iets duurdere overhemden. De extra kosten wegen voor de meeste klanten op tegen het extra draagcomfort. Voor een paar tientjes meer heb je een overhemd met dubbel zoveel draagcomfort.

De tweede eigenschap: een fijne pasvorm

Ook moet het overhemd natuurlijk goed passen. Het perfecte overhemd heeft aan alle kanten van het lichaam precies genoeg ruimte. Genoeg om comfortabel in te bewegen, en niet teveel zodat het nog mooi getailleerd zit. Het vinden van de juiste pasvorm is bepalend of het overhemd als comfortabel ervaren wordt. Zelfs overhemden van de allerbeste kwaliteit zullen niet jouw favoriet worden in de verkeerde maat. En een slecht zittend overhemd draag je niet graag naar een congres.

De derde eigenschap: strijkvrij is wel zo fijn

Dit gaat je vooral ’s morgens veel tijd schelen: een strijkvrij overhemd. Een perfect overhemd moet makkelijk strijken of liever zelfs strijkvrij zijn. Niets zo vervelend als ’s morgens een overhemd aantrekken die nog een goede strijkbeurt kan gebruiken. Daarnaast moet het shirt gedurende de dag ook netjes blijven en niet te snel kreuken. Een goed strijkvrij overhemd blijft de gehele dag goed zitten.

De vierde eigenschap: overhemd van hoge kwaliteit

Het was al even genoemd. Een belangrijke eigenschap van een goed overhemd is de kwaliteit. In een overhemd van hoge kwaliteit zal je beter voor de dag komen. Merken van hoge kwaliteit zijn bijvoorbeeld Circle of Gentlemen, Eton, VanLaack en Profuomo. Deze merken gebruiken hoogwaardige stoffen, veelal Italiaanse wevingen van Egyptisch katoen. Dit zijn de allerbeste wevingen ter wereld. In een overhemd van hoge kwaliteit zal je dus veel beter voor de dag komen.

Als je twijfelt of een shirt wel geschikt voor jou is, vraag het dan eens aan een specialist in overhemden. Dan weet je zeker dat je je fijn zal voelen in een nieuw overhemd.