Menu
Locaties / Nieuws / Steden

Van Weelde Shipping Group 21 jaar naamgevend zaalsponsor de Doelen

Het Rotterdamse scheepvaartbedrijf Van Weelde Shipping Group heeft zich onlangs voor 21 jaar als Zaalsponsor verbonden aan Concert- en congresgebouw de Doelen. Van Weelde Shipping Group wordt hierdoor naamgever van een ruimte in het Willem Burger Kwartier van Concert- en congresgebouw de Doelen. Het kwartier is speciaal ontworpen voor het faciliteren van congressen en zakelijke bijeenkomsten en kenmerkt zich door een transparante, moderne en zakelijke architectuur.

Duurzame basis
Concert- en congresgebouw de Doelen is zeer blij met de nieuwe sponsorrelatie met Van Weelde. ’Het is fantastisch dat Van Weelde zich juist in deze financieel lastige tijden voor culturele instellingen, voor zo’n lange periode heeft gecommitteerd aan de Doelen’, aldus Gabriël Oostvogel, directeur-voorzitter van de Doelen. ‘Dit partnership draagt bij aan een duurzame basis voor onze culturele activiteiten.

Vernoemd naar oprichter
Van Weelde Shipping Group voelt zich verbonden met een Rotterdams icoon als de Doelen. De directie van het bedrijf heeft er bewust voor gekozen om zijn maatschappelijke betrokkenheid met Rotterdam uit te dragen via een partnership met het grootste muziekpodium van Rotterdam. De Van Weelde Zaal is vernoemd naar Wally van Weelde (1924-1992), oprichter van de Van Weelde Shipping Group in 1964.

‘Het is een eer dat zijn naam wordt omringd door andere naamgevende begunstigers van de Doelen, die hun sporen hebben verdiend in de Rotterdamse handelsgeschiedenis’ zegt Rob van Weelde, presidentdirecteur van Van Weelde Shipping Group en zoon van Wally van Weelde. In het Willem Burger Complex dragen de ruimtes namen als Willem Burger Zaal, Van Beuningen Zaal en Ruys Zaal.

Van Weelde Zaal
De tot ‘Van Weelde Zaal’ omgedoopte ruimte is de grootste sub zaal van het congrescomplex en bevindt zich op de vierde verdieping van de Doelen. De ruimte wordt als hoofdzaal en sub zaal gebruikt bij verschillende evenementen van uiteenlopende aard. De Van Weelde Zaal heeft een capaciteit van 255 personen in theateropstelling.

Bron: Event.nl