Menu
Nieuws

Tips om als start-up professioneel over te komen

Ben je recent gestart met een bedrijf? Dan weet je ongetwijfeld dat je als start-up alles uit de kast moet halen om prospects en investeerders te overtuigen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je als start-up professioneel overkomt bij mensen die voor het eerst kennismaken met je bedrijf?

Bedenk een goede elevator pitch
Kun je binnen 30 seconden vertellen wat voor bedrijf je hebt, wat je doet en waarmee jij je onderscheidt van al je concurrenten? Dit bereid je voor in een elevator pitch. Dit komt goed van pas als je aan het netwerken bent op een netwerkbijeenkomst. Het is vaak de eerste indruk die mensen krijgen van je start-up en daarom moet deze perfect in elkaar steken.

Kies voor een professionele website
Vandaag de dag ontkom je niet aan een professionele website. Het is het visitekaartje van je start-up en vaak kun je voor een paar honderd euro al een onepage website laten maken met WordPress. Zorg dat je logo en huisstijl goed herkenbaar zijn en dat mensen direct weten met wie ze zaken doen. Deze huisstijl kun je uiteraard doortrekken in je social media kanalen.

Laat brochures drukken
Toekomstige klanten wil je natuurlijk ook iets meegeven van je bedrijf. Brochures drukken met belangrijke bedrijfsinformatie geef je een duidelijk beeld van wie je bent en welke producten en/of diensten je aanbiedt. Als je toch met brochures aan de slag gaat, kies dan voor visitekaartjes. Je kunt ze overal mee naartoe nemen en komen tijdens de meest bizarre gelegenheden van pas.

Slim aan de slag met marketing: bedruk promotieartikelen
Wil je dat mensen voortdurend herinnerd worden aan je start-up? Je kunt je marketingcampagne succesvol lanceren door promotieproducten te bedrukken met jouw logo of webadres. Er zijn talloze producten waaruit je kunt kiezen en die een blijvende indruk achterlaten op je doelgroep. Doe er je voordeel mee!