Menu
Events / Nieuws

Stijlvolle aankleding voor een congres: vier tips

Welke aankleding je kiest voor de locatie van jouw congres, bepaalt voor een groot deel de sfeer van de bijeenkomst. Wil je een op en top stijlvol congres organiseren, dan dien je deze stijl door te voeren in de aankleding van de locatie. Hoe je dit kunt doen, lees je in de vier tips in dit artikel.

Tip 1: gebruik veel wit
De kleur wit wordt doorgaans geassocieerd met eenvoud, maar ook met stijl. Door veel gebruik te maken van de kleur wit, krijgt jouw congres een luxe en stijlvolle uitstraling.

Tip 2: houd het eenvoudig
Reclame maken op een congres is prima en wordt veel gedaan, maar reclameboodschappen zorgen nu niet bepaald voor een stijlvolle aankleding. Je kunt wel wat reclame maken op het congres, maar doe dit zeker niet te veel. Houd het eenvoudig en je locatie ziet er veel stijlvoller uit dan een locatie met een groot aantal posters op de muren en flyers op tafel.

Tip 3: gebruik een rode loper
De rode loper is het toppunt van stijl en luxe. Omdat de rode loper vaak op grote evenementen met beroemdheden wordt gebruikt, associëren veel mensen dit kleed met luxe, stijl en rijkdom. Door een rode loper op de locatie van jouw congres te leggen, profiteer jij van deze associaties met het rode kleed. Je denkt misschien dat het duur is om een rode loper te bestellen voor jouw congres, maar bij een aanbieder als Rodelopers.com hoef je helemaal niet veel te investeren in een rode loper.

Tip 4: houd het schoon en opgeruimd
Tot slot is het uitermate belangrijk om de locatie van jouw congres schoon en opgeruimd te houden. Een locatie kan nog zo stijlvol en luxe ogen: als de locatie vies is of de tafels vol liggen met troep, laat je alsnog niet de juiste indruk achter. Maak de locatie goed schoon voor de bezoekers van het congres komen en ruim troep meteen op om te voorkomen dat jouw stijlvolle locatie alsnog een slechte indruk achterlaat.