Menu
Locaties / Nieuws / Pco

Samenwerking Leiden Marketing en Congress by design

Leiden Marketing en Congress by design werken sinds medio mei 2012 met elkaar samen met als gezamenlijk doel om meer internationale wetenschappelijke associatiecongressen naar Leiden te halen.

Congress by design is een state-of-the-art congresorganisator die al vele jaren internationale en nationale bijeenkomsten van klein tot groot organiseert. Congress by design beschikt over het kwaliteitspredicaat van IAPCO (International Association of Professional Congress Organisers). Om toegelaten te worden als lid van IAPCO moet een organisatie voldoende professionele kwaliteit in huis hebben en beschikken over ruime ervaring op het gebied van internationale congresorganisatie.

Leiden Marketing timmert al enige tijd landelijk aan de weg om Leiden bekend te maken onder initiatiefnemers van congressen, en met succes. Diverse beursdeelnames en het organiseren van verschillende inspiratiedagen hebben al geleid tot diverse boekingen van congressen in Leiden. Vanwege de kennis van de internationale congresmarkt bij Congres by design ziet Leiden Marketing deze samenwerking als een mooie kans en een eerste stap voor de bewerking van de internationale markt.

Nicolette van Erven, Managing Director Congress by design, ziet uit naar de samenwerking met Leiden Marketing. ‘Door middel van deze samenwerking kunnen wij elkaar versterken. Ons gezamenlijk doel zal zijn om meer (inter)nationale wetenschappelijke associatiecongressen naar Leiden te halen.’ De combinatie cultuur, historie en kennis maakt Leiden, volgens Van Erven, tot een toplocatie voor (inter)nationale congressen.

John Kroes, directeur Leiden Marketing, is blij met deze samenwerking. ‘Congress by design is een zeer gerenommeerde Professional Congres Organizer met wie wij graag een samenwerking aangaan. Deze organisatie heeft jarenlange ervaring en kennis opgedaan in de (inter)nationale wetenschappelijke congressector. Samen met hen zijn wij ervan overtuigd dat wij mooie (inter)nationale wetenschappelijke associatiecongressen naar Leiden kunnen halen.’