Menu
Locaties / Nieuws / Pco

Eric Broekaart nieuw bestuurslid Maastricht Congres Bureau

Eric Broekaart, directeur van het Maastrichtse Expositie en Congres Centrum (MECC) is toegetreden tot het bestuur van het Maastricht Congres Bureau (MCB). Het MCB is een stichting die Maastricht & regio promoot als bestemming voor zakelijke bijeenkomsten. Participanten van de stichting zijn onderverdeeld in 4 zuilen: MECC, VVV Maastricht, Hotels en Overige dienstverleners. Eric Broekaart vertegenwoordigt als bestuurslid het MECC en volgt hiermee voormalig directeur, René Hanssen, op.

Met ingang van 1 maart jl. is de 50 jarige Limburger benoemd tot directeur van het MECC. Eric Broekaart heeft ruime ervaring in de beurzen- en evenementensector. Tot vorig jaar was hij als directeur Sales Beurzen & Evenementen van Libéma commercieel verantwoordelijk voor de beurs- en eventlocaties van Libéma. In het decennium daarvoor heeft hij als directeur van de IJsselhallen in Zwolle, de traditionele veehallen succesvol weten te transformeren tot een multifunctioneel evenementencomplex. Daarnaast heeft hij het aansprekende evenement Lego World, dat tegenwoordig meer dan 75.000 bezoekers trekt, in samenwerking met Lego bedacht en ontwikkeld.

Hij kijkt uit naar zijn rol als bestuurslid: ‘‘Congressen en andersoortige zakelijke bijeenkomsten geven een enorme economische spin off aan stad en regio. Het acquireren van deze congressen dient dan ook een belang dat vele malen breder is dan het belang van het MECC. Bij de verkoop van je stad als meest geschikte destinatie voor zakelijke evenementen, verhoog je de kansen aanzienlijk als alle stakeholders samenwerken en hun krachten bundelen. Door mijn toetreding in het bestuur van MCB hoop ik een positieve meerwaarde te kunnen leveren aan de propositie van Maastricht als Congresstad.’

Het bestuur van het MCB wordt gevormd door de heer R. Stevens (onafhankelijk voorzitter), de heer R. Goltstein (namens de hotels in Maastricht & regio), mevrouw S. Pauwels (namens de dienstverleners) de heer E. Broekaart (namens MECC Maastricht) en de heer N. Bos (namens VVV Maastricht). De heer M. Knols treedt op als directeur van het MCB.