Menu
Locaties / Nieuws

‘s-Hertogenbosch Meest Gastvrije Stad 2011

Brabantse hoofdstad prolongeert felbegeerde titel
‘s-Hertogenbosch, 12 oktober 2011 – ’s-Hertogenbosch is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad. Net als in 2010 kreeg de gastvrijheid in de Brabantse hoofdstad dit jaar de hoogste waardering van bezoekers. Dat blijkt uit het omvangrijke consumentenonderzoek onder bezoekers aan de 21 grootste steden van ons land dat door Van Spronsen & Partners horeca-advies en VVV Nederland deze zomer voor de derde keer is uitgevoerd. Op feestelijke wijze is vanmiddag in het stadhuis van ‟s-Hertogenbosch de titel uitgereikt aan burgemeester Rombouts van „s-Hertogenbosch. De stad van Jeroen Bosch laat dit jaar Breda, Maastricht, Utrecht en Nijmegen achter zich. Burgemeester Rombouts: “Ik ben er trots op dat onze mooie stad door bezoekers opnieuw is uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad. Het toont aan dat het geen toevalstreffer was. Gastvrijheid zit in het DNA van de stad en de Bosschenaren. Daarom is deze titel een erkenning voor iedereen die hier woont of werkt en hier zijn of haar steentje aan heeft bijgedragen”.

Diversiteit en aanbod horeca
“‟s-Hertogenbosch scoort met name op het gebied van horeca en vrije tijd bovengemiddeld. Ook de straten en pleinen in de Bossche binnenstad worden door de bezoekers goed gewaardeerd”, aldus Lennert Rietveld, senior adviseur Van Spronsen & Partners horeca-advies. “Voor ‟s-Hertogenbosch valt nog winst te behalen op het gebied van bereikbaarheid per openbaar vervoer, verlichting en groenvoorziening in de stad. De tweede en derde plek worden ingenomen door Breda en Maastricht. Utrecht staat op nummer 4 en de top 5 wordt afgesloten met Nijmegen”.

Publieksprijs
“De uitverkiezing tot Meest Gastvrije Stad van Nederland is vooral de uitdrukking van de waardering door de bezoekers. Het is een echte publieksprijs. Gastheerschap en gastvrijheid zijn een belangrijke sleutel voor een succesvolle en gezonde vrijetijdseconomie. Een sleutel die ondernemers en overheid samen in handen hebben. Als VVV Nederland houden wij ons dagelijks bezig met het gastheerschap van stad of streek. We feliciteren „s-Hertogenbosch dan ook van harte met dit fantastische resultaat”, aldus Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland.

Jaarlijks onderzoek
Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers, zijn deze steden op 27 aspecten voor wat betreft „Vriendelijkheid & Veiligheid‟, „Horeca & Vrije tijd‟, „Stad & Architectuur‟ en „Bereikbaarheid & Informatie‟ onderzocht. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen. De bezoekers zijn gevraagd om verschillende aspecten van gastvrijheid van de stad te beoordelen.