Menu
Amsterdam / Locaties / Nieuws / Noord holland / Provincie / Steden

HYATT opent eerste hotel in Nederland

Maandag werden officieel de deuren geopend van Andaz Amsterdam Prinsengracht; Hyatt’s eerste hotel in Nederland en de negende toevoeging aan haar lifestyle label Andaz. Momenteel vertegenwoordigd in wereldsteden zoals Londen, New York en Shanghai, heeft Andaz zich ditmaal gevestigd op de hoofdstedelijke Prinsengracht in het bijzondere pand van de voormalige Openbare Bibliotheek en markeert hiermee haar eerste stap in continentaal Europa. Internationaal interieur- en productontwerper Marcel Wanders tekende voor het inspirerende design van het vijfsterren hotel met als leidraad een moderne kijk op de Nederlandse historie en lokale cultuur.

Andaz Amsterdam Prinsengracht
Het unieke Andaz concept stemt ook in Amsterdam zijn wereldwijd geroemde service af op de lokale rijkheid van zijn omgeving. Het verzorgen van een inspirerend, aangenaam en zorgeloos verblijf staan hierbij voorop. Zo zijn er geen incheckbalies, maar checkt een host, met behulp van een tablet, gasten persoonlijk in en helpt deze op weg met ‘insider tips’ over de stad.

Meer dan een hotel
De unieke sfeer van haar culturele omgeving is knap verweven in het avontuurlijke design van Andaz Amsterdam Prinsengracht en tot leven gebracht door internationaal geroemd interieur- en productdesigner Marcel Wanders. Als leidraad voor zijn avant-gardistisch ontwerp nam Wanders een moderne kijk op de Nederlandse historie en lokale cultuur. Verwijzingen naar onder andere de Gouden Eeuw, Delfts blauw, tulpen en de kleur oranje, evenals kennis onttrokken uit de boeken van de voormalige bibliotheek, verrassen door het gehele hotel.

Daarnaast heeft Andaz Amsterdam Prinsengracht met 40 unieke werken van upcoming en gevestigde lokale en internationale kunstenaars zoals Ryan Gander, Erwin Olaf en Mark Titchner, de grootste hotel video art collectie ter wereld, een primeur. De stukken zijn, afhankelijk van de intensiviteit van het werk, te zien in verschillende delen van het hotel: in de openbare ruimten op de begane grond, in de gangen op iedere verdieping en in de kamers via een speciaal videokanaal. Het grootste scherm bevindt zich in de centrale ontvangsthal en bestaat uit 9 schermen met een totale diameter van 180inch.

Benieuwd naar Hyatt?